Vural'ın fendi

ŞAMPİYONLUĞA oynayan takım Rize miydi, Fenerbahçe mi? Futbola Fransız birini getirip bu maçı seyrettirseniz, Rizespor’u gösterir.

Yılmaz Vural, Fenerbahçe’yi iyi etüd etmiş. Hertürlü önlemini almış. Ve sahanın içinde de oyunun gidişine göre, oyuncularıyla dama taşı oynar gibi oynuyor. Daum’a bakıyorsunuz, Rize’yi hiç etüd etmemiş. ‘Vatan, millet’ demiş takımını sahaya sürmüş.

Vural’ın taktik hareketlerine karşı en ufak bir cevap veremiyor. Sanki manevra yapamayan arabalı vapur gibi. Ama Daum bunu hep yapıyor. Aynısını Ersun Yanal’a karşı da yapamadı, kupadan elendi.

Armut topladılar

Şener
dün gecenin yıldızıydı. Hem Tuncay’a baskı yaptı, hem hücuma kalktı. Çünkü Tuncay onu defansta takip etmedi. Yılmaz, Tuncay’ın bütün hareket alanını daralttı kapattı, kelepçeye aldı. Sağ tarafta Ali Güneş ile Serhat’ta çalışmayınca, Rize defansı 90 dakika yön değiştirmeden oynadı. Sadece karşıdan gelen yüksek topları karşıladılar. Onda da armut toplar gibi çıkıp çıkıp topladılar topları.

Koca orta alan Marko ile Ümit’e kaldı. Bu alanda Rize hep 2-3 kişi fazla oynadı. Ve Fener defansına baskı yaparak, ilk toplara gittiler, 90 dakika boyunca sarı lacivertlilere oyun kurdurmadılar. Yani Fener’in ümüğünü geride sıktılar. Tuncay, Nobre, Hooijdonk üçlüsüne daha top gelmeden göbek bsağı keser gibi hatları kestiler.

Rizespor istediğini yaptı, istediğini oynadı. Peki bütün bunlar olurken, hakemler yine sahnede miydi? Hem de müthiş. Tuncay’ın attığı gol, buz gibi gol. Nihat Mızrak, Tuncay ile beraber önce mızrak gibi depara çıktı. 4 metre gitti sonra aklına ne geldiyse durdu, bayrağı çekti. ‘Kararsız Kasım’ı oynadı.

Hatalı kararlar

Sonra, ilk topu hatalı sektiren Luciano, Okan’ı indirdi. Bence bariz gol şansıydı. Çünkü top hızlı gitmiyordu, kaleci Volkan’da kale çizgisi üzerinde kalmıştı. Zaten Luciano’da gol atacak korkusuyla bunu sezdi, Murat’ı indirdi. Ama Papila yorumunu sarı karttan yana kullandı. Atılan frikikte de, daha topa vurulmadan Tuncay topa 2.5 metreye kadar geldi.

62. dakikada bu sefer Ümit Özat bariz ofsayt değildi ve net bir gol pozisyonu vardı. Ama bu kez Hakan Osman Yavuz bayrağıyla sinekleri kovalıyordu. 67. dakikada kaleci Murat, Luciano’ya geldi, onu bozdu, top Ümit’in önüne düştü. Hakem de hepsini bozdu düdük çaldı. Ama Papila, bu pozisyonda hep ters karar veriyor. Aynen Rize- G.Saray maçında Hakan Şükür’ün lehine verdiği penaltı gibi.

Yani düşünün böyle bir maçta bile hakemler yine sahnedeydi.

NOT: Tevfik Lav trafik kazasında vefat etti. Saygı duruşu yapılıyor. Bir grup Rizeli, terbiyesiz ve saygısız seyirci bağırıyor, ‘Yönetim uyuma, taraftar dışarıda.’ Onlar için Tevfik Lav’ın toprağın altına girmesinin hiç bir önemi yok. Bunlara yukarıda kullandığım iki kelime az bile. Bu ahlaksızlara başka şeyler de yazacağım ama basın ahlak yasası var yazamıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları