Sektörün ihracat yükünü ‘ofis mobilyası’ çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Sektörün ihracat yükünü ‘ofis mobilyası’ çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Türk mobilya sektörünün ihracatı, 2012 yılının ilk altı aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6’lık bir artışla 885 milyon 487 bin dolara ulaştı.

Haberin Devamı

Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği (OMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ata, sektördeki artışla ilgili, “Bu yılın ilk altı aylık döneminde ofis mobilyası sektörünün ihracatı yaklaşık 265 milyon dolar. Bu da genel mobilya ihracatının yüzde 25-30’una tekabül ediyor” dedi.

Yüzde 15’i ihraç ediliyor

2011 yılında en çok ihraç edilen ofis mobilyası ürününün, 88 milyon dolarla “ahşap iskeletli içi doldurulmuş oturmaya mahsus diğer mobilyalar” başlığı altındakiler olduğunu kaydeden Ata, mobilya sektörünün, mevcut üretim potansiyeli, kapasitesi, iş yeri sayısı ve yarattığı istihdam bakımından önemli olmasına rağmen ihracat rakamlarının düşük kaldığını söyledi. OMSİAD Başkanı Ata, mevcut üretiminin sadece yüzde 15’inin ihraç edildiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

2023 hedefi 15 milyar dolar
 
Mobilya sektörünün hacmini 2023’te iç pazarda 15 milyar dolara, ihracatta ise 3,5 milyar dolara ulaştırmayı planladıklarını ifade eden Ata, bu hedeflere markalaşma ve yeni ihracat pazarlarının bulunmasıyla ulaşılabileceğini kaydetti. Ata, “Üniversiteler mobilya pazarlaması, mobilya tasarımı, genel iç mimari olarak değil tamamen mobilyaya yönelmiş üretim-istihdam eğitimi sağlayarak Türk mobilya sanayinin gelişimine önemli katkılar sunacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!