3 haftada 40 bin Ankaralı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

3 haftada 40 bin Ankaralı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Öldükten sonra bedenlerini bağışlayanların kadavra ve organlarının yer aldığı “Orjinal Vücut Dünyası Sergisi”ni (Body Worlds), 3 haftada 40 bin Ankaralı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Etkinliğin Türkiye temsilcisi Thepartners ile Ankara Üniversitesi’nin akademik danışmanlığı ve desteğiyle Şubat ayına kadar gezilebilecek sergi, büyük ilgi görüyor.
Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi’ndeki sergi, “plastinasyon” yöntemi ile çürümez hale getirilen 200’den fazla insan bedeni ve parçası aracılığıyla, toplumu daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için eğitme ve bilinçlendirme amacı taşıyor.

GEZENİN DAVRANIŞI DEĞİŞİYOR

Dünyanın çeşitli ülkelerini gezen bu sergilerden elde edilen gelir, bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere kaynak oluşturuyor. Sergiyi Ankara’da 3 haftada 40 bin kişi ziyaret etti.
Thepartners’ın kurucusu Fırat Kasapoğlu, dünyada bugüne kadar 35 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından görülen sergiyi şöyle değerlendirdi:
“Sergi, dünyadaki otoriteler tarafından bugüne kadar olan en başarılı gezici sergi olarak kabul edilmiştir. Ziyaretçilerin, bedenlerimizin işleyişini daha iyi anlama fırsatını yakalamaları ve bu doğrultudaki olumlu görüşlerini ziyaretçi defterine yazmaları, serginin amacına ulaştığının önemli bir göstergesidir. Yapılan izleme anketlerinde ziyaretçilerin büyük çoğunluğu daha sağlıklı bir yaşam sürmek için kararlar alarak, davranış modellerinde değişikliğe gittikleri gözleniyor.”

Haberin Devamı

KADAVRA SERGİSİ TARTIŞMA YARATTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!