Patlayıcılarla yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Patlayıcılarla yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Ankara’da ’Silah kaçakçılarına’ yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Uzi otomatik tabanca ile suikast silahlarının da ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınanlardan 19’u tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın ardından ’silah kaçakçılarına’ yönelik operasyon düzenledi. Başta Ankara olmak üzere İstanbul, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum’da eş zamanlı çok sayıda noktaya baskın yapıldı.

’Kayıt dışı silah imal ettikleri ve silah kaçakçılığı yaptıkları’ iddia edilen ve elebaşılığını Yahya C. ile Bünyamin Y.’nin yaptığı öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 75 kişi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 48’i serbest bırakılırken, 27’si Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 27 şüpheliden aralarında çete elebaşılarının da bulunduğu 19 kişi ’Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlarından tutuklandı.

CEPHANELİK ÇIKTI

Zanlıların ev ve işyerlerine yapılan aramalarda 50 tabanca, uzun namlulu tüfek, uzi marka otomotik tabanca, 2 suikast silahı, kurusıkıdan dönüştürülmüş silahlar, silahlara ait 5 bine yakın fişek, 18 av tüfeği, 232 ses-gaz bombası, 1 kilogram barut, dinamit parçaları, susturucular ve polis yeleği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların gasp, soygun ve adam kaçırma gibi olaylarda kullanıldığı öne sürüldü

PKK BAĞLANTILI

Çetenin özellikle uzun namlulu tüfek, suikast ve uzi marka silahları PKK terör örgütü bağlantısıyla yurda soktukları iddia edildi. Çetenin özellikle Kuzey Irak ve İran üzerinden getirdiği silahlar için örgüte pay verdiği öne sürüldü. Çetenin aldığı siparişler üzerine silah temin ettiği ortaya çıktı.

Bu arada çetenin 4 ayrı av malzemesi satan işyeri açtığı ve bu işyerlerinde atelye kurarak kurusıkı silahları da gerçeğe çevirdiği ortaya çıktı. Ele geçirilen silahlar, herhangibir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için, incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!