TESK ile KOSGEB işbirliği

Güncelleme Tarihi:

TESK ile KOSGEB işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 22:51

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB İdaresi Başkanlığı arasında yarın düzenlenecek işbirliği protokolüyle iki kurumun ortak çalışmaları hızlanacak.

Haberin Devamı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından imzalanacak olan protokol ile KOSGEB desteklerinin TESK’e bağlı kuruluşlar, üyeleri ve KOSGEB hedef kitlesi içinde yer alan KOBİ’ler tarafından daha etkin kullanılabilmesi ve esnaf-sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Girişimciliğin geliştirilmesini teminen TESK ve bağlı Oda, Birlik ve Federasyon üyelerine KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verilmesi ve “KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden” yararlanılabilmesi de proje hedefleri arasında yer alıyor.

100 bin liralık kredi

Protokolle ilgili bilgi veren Palandöken şunları söyledi:
“TESK ve bağlı kuruluşları tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek ve bu eğitimleri tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen, iş planı KOSGEB’ce kabul edilen ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkârlara 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira limitli ‘KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ kullandırılacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!