Ölüm yasasına ‘hayır’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yasasına ‘hayır’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 22:30

Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen, ‘ölüm yasasına tepki’ eyleminin sonuncusu Başkent’te gerçekleşti. Anıtpark’ta bir araya gelen hayvanseverler, Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etti.

Haberin Devamı

Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen, ‘ölüm yasasına tepki’ eyleminin sonuncusu Başkent’te gerçekleşti.
Anıtpark’ta bir araya gelen hayvanseverler tepkilerini, “Bu dünyada susuyorum, ahirette konuşacağım”, “Vahşete hayır”, “Candostlarıma dokunma” yazılı dövizlerle dile getirdi. Hayvan Hakları Destek Platformu’nun yaptığı ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Hapsedilmek isteniyor

”Yeni yasayla hayvanlar sokaktan toplanıp ormanlardaki ölüm kamplarına hapsedilmek istenmektedir. Kediler ve köpeklerin yaşam alanı insanın yanıdır. Çünkü onları biz evcilleştirdik. 32 bin yıldır bizimle yaşıyorlar. Evinizin önündeki kedi ormanda beslenip yaşayamaz.

Haberin Devamı

Önce kaçakçılık önlensin

Amaç hayvan nüfusunu kontrol altına almaksa, öncelik olarak hayvan kaçakçılığının önüne geçilmeli ve hayvan satışının yasaklanması için yapılan denetimler sıklaşmalıdır. Üremenin önüne hayvanları katlederek değil, kısırlaştırıp insanla beraber uyum içinde yaşamalarını sağlayarak geçmek mümkün olacaktır. ”

Belediyelere kimsenin gücü yetmedi

Eyleme katılmak için İstanbul’dan kedisiyle birlikte gelen Meral Taşdelen, hayvanlarında insanlar kadar yaşama hakkına sahip olduklarını belirterek, “2004’ten beri görevlerini yerine getirmeyen belediyelere kimsenin gücü yetmedi. Şimdi de sokaktaki hayvanların ceza çekmesini istiyorlar. Sokak hayvanı olmak onların suçu değil” dedi. Mersin’den gelen Tuğba Öğ ise, “Kimse evlatlarımızı alamaz. Ölüm fermanını ancak Allah verir” ifadesini kullandı.

Anıtpark’ta dört ayaklı dostlar için bir araya gelen Başketlilere, İstanbul, İzmir, Adana, Bitlis başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinden gelen hayvanhakları savunucuları destek verdi. Hayvanseverler eylemlerine yanlarında getirdikleri dört alaykı dostlarıyla katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!