Gökçek de beğenmezdi

SAYIN belediye başkanımız harika tasarımlı alt üst geçitlerine bir yenisini daha ekledi; AOÇ üst geçidi.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz orası AOÇ hemzeminini çözmek için yapılmıştı. Evet hemzemini cidden çözdü ama... Aması için sabah 08.00 civarı bir girmeniz lazım üst geçide. Daracık bir ana giriş ve çıkış. Üst geçidin içinden Devlet Mezarlığı’nın oraya bir giriş ve çıkış, yine üst geçidin içinden eski hemzemin tarafı için giriş ve çıkış. Ve bunların hepsi birbirine girmiş daracık kanallardan oluşan giriş çıkışlar. Yani bahsettiğim diğer giriş çıkışlardan köprünün ana güzergahına kesinlikle güvenle giremiyorsunuz. Karman çorman, bodoslama dalıyorsunuz. Bütün bu trafik tamamen sürücülerin dikkatine kalmış bir şekilde saçma sapan yürüyor. Ufacık bir kazada bile felç olacağı aşikar.
Uzun süre “yok ya, son hali bu değildir” diye kendimiz avuttuk, ama son hali bu gibi görünüyor. Gerçekten inanılmaz bir tasarım. Başlangıç fikri güzel, para da var, karar mercii de sizsiniz engelleyen, zorlayan yok; peki niye ısrarla kötüsü yapılıyor, anlamak mümkün değil. Sonuçta o paralarda hepimizin parası. Keşke belediye başkanımız tedbili kiyafetle yoğun bir saatte oradan şahsi arabasıyla bir geçse.
Eminim kendi de beğenmezdi.
(Malum demokrasi çok ilerledi, ismimi vermeden yayınlarsaniz sevinirim.)

Haberin Devamı


Rüstem Amca’yı yitirdik

Çankaya’nın Akpınar mahallesindeki heyelandan en çok mağdur olan müteahhit ve bölgede 8 daire 2 dükkan sahibi Rüstem Ekmen kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Çözüm için mücadele eden belediyelerin kapısını sürekli aşındıran, hakkını arayan Rustem Amcanın kalbi strese, üzüntüye yenik düştü.
Son zamanlarda sürekli stresten ve üzüntüden başının, kalbinin ağrıdığını söylüyordu.
İki belediye ile yaşadığı polemiklerden biraz olsun kurtulmak için kendisi
Kurban Bayramı için hayvan ticaretine yönelmişti. Bu amaçla gittiği Tekirdağ’da 2 gün önce vefat etti.
Yıkım kararı yoktur diye mahkemelerden sonuç çıkaramazsınız diyen bir adalet sisteminden çözüm üretemeyen Rüstem Amca umarım o adaletini Allah katında bulur ve belediyecilerin yakasına öbür tarafta yapışır!
Akpınar, mücadelesinde önemlı bir değerini yitirmiştir. Allah rahmet eylesin.
Mehmet DEĞİRMENCİ

Haberin Devamı


Arabama çarpan 35 THY 52
plakalı TIR bulunamaz mı

DÜN (önceki) akşam 18.55 de Eskişehir-Konya Yolu kavşak köprüsü üzerinde yoğun trafikte 35 THY 52 plakalı ticari olarak bir şirkete ait beyaz Mercedes TIR özel otomobilime sol arka kapıdan çarptı. TIR önce durdu, ben de aracımdan indim, sonra bir baktım ki, yürüdü gitti. Hemen 155’i aradım ve aynı anda tesadüfen motosikletli görevli trafik polisi geldi, o da haber merkezi ve ilgili birimleri aradı. Sonunda trafik ekip otosu geldi, kaza tutanağı düzenledi. Sonuç olarak ben servise gidip tamiratı yaptıracağım, kasko şirketi yasal işlemleri üstlenecek, ola ki TIR şirketine ulaşıldı ve sürücü de kabullenecek ve ödemeyi üstlenecekler.
Kaçan TIR sürücüsü sağlıklı bir durumda olmayıp kaçtı ise, sebep olacağı kazalardan kim sorumlu olacak? Yani kazaya neden olan bir araç bulunup trafikten hemen men edilmesi gerekmez mi? O ruh haliyle başka kazaya neden olmayacağının garantisi var mı? Sanırım bir ilgili buradan açıklar.
Mehmet SAĞLAM

Yazarın Tüm Yazıları