Başkentgaz kış öncesi uyardı

Güncelleme Tarihi:

Başkentgaz kış öncesi uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Başkentgaz, güvenli doğalgaz kullanımı için kışa girerken bacaların itfaiyeye temizlettirilmesi uyarısında larında bulundu.

Haberin Devamı

Başkentgaz, güvenli doğalgaz kullanımı için kışa girerken bacaların itfaiyeye temizlettirilmesi, doğalgazlı cihazların yıllık bakımlarının yaptırılması ve sertifikalı firmalardan olumlu baca raporu alınmadan doğalgazlı cihaz taktırılmaması uyarısında larında bulundu.
Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
“Doğalgaz proje ve tesisatları, mutlaka Başkentgaz’dan sertifika almış yetkili firmalara yaptırılmalı. (Bu firmaların listesi, web sitemizden duyurulmaktadır) Şirketimizden proje onayı, test ve muayene raporu alınmadan cihazlar işletmeye açtırılmamalı. Bacalı cihaz {soba, kombi, şofben gibi) taktırmadan önce mutlaka şirketimizden sertifika almış firmalara bacalar test ettirilmeli. Olumlu baca raporu verilmeden cihaz taktırılmamalı. Merkezi sistem bulunmayan binalarda, bacasız sistemle çalışan hermetik kombi ve şofbenler tercih edilmeli, her yıl düzenli olarak bakımları yaptırılmalı. Konutta veya binada doğalgaz tesisatı ve cihazlarla ilgili herhangi bir tadilat yaptırıldığı takdirde (kapı ve pencere değişikliği, cihaz-tesisat yer değişikliği, cam balkon, çatı onarımı, baca tadilatı, kazan yenileme gibi) mutlaka şirketimize bilgi verilmeli ve onay almadan hiçbir tadilat yapılmamalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!