Savaş mı dediniz?

“‘MİLLETE şunu da hatırlattım ki, kendimizi dünyanın hâkimi zannetmek yanlışı artık devam etmemelidir.

Haberin Devamı

Dünyanın durumunu ve dünyadaki gerçek yerimizi tanımamaktaki yanlışlıkla, gafillere uymakla milletimizi sürüklediğimiz felaketler yetişir! Bile bile faciayı devam ettiremeyiz!’
Atatürk, halifelik tartışmalarına son noktayı koyarken böyle diyordu. Çünkü genel kanı, halifelik sürdürülürse tüm İslam âleminin lideri olunacağından herkes önümüzde el pençe divan duracaktı. İnanç hâlâ böyleydi. Tüm yıkılmışlıkların içerisinde çırpınırken ve yurt işgal altında, ırz-namus, din-iman yabancının süngüsünün ucundayken bile hâlâ bu kafada ısrar edenler vardı. Ki, o kafalar hiç mi hiç eksik olmadı, olmayacak...
Savaş gündemde... Tezkere, tezgele ne varsa hazırlanıyor da, savaş olur mu?
Olmaz...
Suriye ile savaş olmaz, ama top atışları olur. Belki biraz havadan boş arazileri bombalama filan da olur. Eğer içeride yeni bir karar açıklanacaksa, gündem değiştirmek için askerimiz Suriye sınırından biraz içeri bile girebilir.
Savaş neden olmaz?
Yüce Deha, Doğu Anadolu’dan toprak isteminde bulunan Stalin’e iletmesi için Sovyet büyükelçisine ne demişti?
‘Var git Stalin’e söyle: O savaşın ne olduğunu bilmez!...!’”
Yılmaz ERGÜL

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Yarın sana göz açtırmayacak olanlar, bugün göz yumduklarındır.”
(Anonim)

Aracı vize kurumları kazık ücret mi alıyor

OKUR Nejat Tekiner, Alman Büyükelçiliği’nin vize konusunda aracı şirket olarak IDATA firması ile anlaştığını, firmanın şu anda sadece 4 ilde faaliyette bulunduğunu hatırlattıktan sonra şöyle bir şikâyette bulunuyor:
“Schengen ülkeleri ortak bir kararla vize ucretlerini 60 Euro olarak sabitlemiştir. Sadece Almanya, IDATA firması ile anlaştıktan sonra vize başvurusu yapanlardan 60 Euro alsa da ayrıca firma 20 Euro almaya başlamıştır. Elçilik “Biz 60 Euro alıyoruz. Firma ne alırsa alsın, biz karışamayız” diyor. Ben bunu haksız bir bedel olarak kabul ediyorum.”
Ancak AB ülkelerinden Fransa ile birlikte birçok ülke, Hint kökenli VFS Global (55 ülkede hizmet veriyor) adlı aracı firma ile çalışıyor. Yani vize talebi ile gelen pasaportları ‘toplama merkezi’ olarak çalışıyor, pasaport sahiplerinin biometrik çekimlerini yapıyor, sonra bu pasaportları değerlendirilmek üzere ilgili ülke büyükelçilikleri veya konsolosluklarına teslim ediyor.
Geçenlerde Fransa vizesi için Harbiye’deki bu şirkete başvuran bir dostumuz, 60 Euro vize ücreti, hizmet bedeli olarak da 25 Euro verdiğini söylemişti. Vize bedeli olan 60 Euro, AB’nin kararı, 20-25 Euro hizmet bedeli olarak firmalarca alınıyor.
Bunun çokluğu veya azlığı yapılan sözleşmelerde belirtilmiş olsa gerek, Türkiye’nin bu bedeller üzerine bir itirazı var mıdır yok mudur, Dışişleri’nin konusu olsa gerek.

Haberin Devamı

Futboldan anılar

‘FB’nin 1954-55 sezonunda yaşadığına benzer bir Alex krizi neydi’ (4.10.2012) yazısına okur F.Çelebioğlu “Fenerbahçe’de futbolcu Melih Ilgaz’ın takımdan kesilmesi, Başkan Osman Kavrakoğlu’nun devrilerek yerine Agah Erozan’un getirilmesi’ tespitine ek olarak şunları da hatırlatmak isterim” dedi. “O ‘Sarı Naci’ (Özkaya) daha sonra FB’de gözden düşünce Galatasaray’a transfer olmuştu... BJK’li ‘Baba Recep’ (Adanır) de takımıyla kriz yaşayınca futbol yaşamını GS’de sonlandırmıştı. Lefter de, FB’de krizli günler geçirmişti? Hatta GS’ye gelmek isterken, Başkan Yardımcısı Rüçhan Atlı “İsteriz isteriz de!..” diyerek GS-FB dostluğuna zarar getirmemek için bu transferin üzerine atlamamıştı. GS’nin ünlü antrenörü Gündüz Kılıç, ünlü futbolcu Metin Oktay’a bazı tavırlarına hiç taviz vermemiş, hatta bir sezon kadro dışı bırakmıştı. Ne güzel yıllardı!”

Haberin Devamı

Haşimi, Burkay ve Miroğlu neden yok

AKP Büyük Kongresi öncesinde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can gibi isimlerle birlikte Haşim Haşimi (RP’den eski Cizre Belediye Başkanı ve milletvekili), Orhan Miroğlu ve Kemal Burkay gibi Kürt kökenli aydınların da AKP’ye geçeceği söyleniyordu. Ancak isimleri listelerde görülmedi. Peki ne oldu? Güneydoğu’daki açılıma kanaat önderleri ile değil de İdris Naim Şahin gibi bakanlarla mı yol alınacak? Bu isimleri Tayyip Bey ‘arıza’ çıkartabilecekleri için mi listeye almadı.
Yoksa onlar da mı ‘işletildi’...

Bu da fazla kıyak

ÜNİVERSİTE sınavları için ben de Suriyeli sığınmacılara ‘gümüş tepsi’ içinde ‘hak’ verilmesine karşıyım. Benim torunum iyi bir özel kolejde okuyor, notları yüksek olduğu halde iyi bir dershaneye gidiyor. Gece 23.00’lere kadar çalışıyor. Geçen gün stresten çocuğun çarpıntısı oldu. Bizim çocuklarımız, torunlarımız bu sıkıntıyı bu kadar çaba ve ailenin bu kadar maddi fedakârlığına rağmen bu eziyeti çekerken neden onlara bu ‘kıyak’!
Prof. Dr. Siber GÖKSEL

Haberin Devamı

Eşimi yanıma istiyorum

11 yıllık öğretmenim. Gaziantep’te çalışıyorum. 7 yıldır evliyim ve 2 çocuğum var. 4 yıl Hakkâri Şemdinli’nin köylerinde, 4 yıl Şanlıurfa’nın köylerinde çalıştım ve doğu hizmetini fazlası ile bitirdim. Eşim de öğretmen ve Bitlis’te çalışıyor. Bakanlık eş özründen eşimi yanıma vermiyor. Halbuki çalıştığım okulda açık var ve ücretli öğretmen çalışıyor. Bu nasıl bir iş, bu nasıl bir adalet! Lütfen sizden isteğim bu mağduriyeti dile getirip ailemle bir arada olmak istiyorum.
Osman BİŞGÜN

Biliyor musunuz

KADIKÖY Belediyesi’nin çevre korunmasında önemli bir adım atarak, belediye hizmetlerinde kullanmak üzere elektrikle çalışan çevre dostu 4 araç (Fluence Z.E) aldığını... SEFERİHİSAR Belediyesi’nin yerel tohumların yaşamasını, kültürel doğa,
sağlık, üretici ve tüketicinin korunmasını amaçlayan ‘Tohum Takas Şenliği’nin 13-14 Ekim tarihlerinde yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları