Erdoğan: Sekiz kere kaza mı olur

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Sekiz kere kaza mı olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 00:00

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan Suriye misillemesi konusunda sert mesajlar vererek, “Kararlılığımız test edilmesin. Kaza deniyor, sekiz kez kaza mı olur. Olayın hemen akabinde misliyle karşılık verilmiş, belirli hedeflerin vurulması yoluna gidilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’yi Başbakanlık’ta resmi törenle karşıladı. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan şöyle konuştu:

Belirli hedefler vuruldu

“Akçakale’de dün yaşanan olayı bir ülkede yaşanan çatışmanın sınır ötesini de etkilemesi gibi sıradan bir hadise olarak telakki edemeyiz. Burada ulusal güvenliğimize yönelik bu saldırıya, bu provokasyona, olayın hemen akabinde misliyle karşılık verilmiş, belirli hedeflerin vurulması yoluna gidilmiştir.

Bu saldırı ilk değil

Suriye tarafından ülkemize yapılan bu saldırı ilk değildir. Daha önce ne yazıkki yedi kez aynı şekilde bu tür saldırılar oldu. Akçakale’deki o bölgede, sınıra yakın bölgede vatandaşlarımızı taşımak zorunda kaldık ve biz bunlara hep sabırla göğüs gerdik.

Haberin Devamı

Onlar asi biz mazlum diyoruz

Görüşülen her ülke bu saldırıyı şiddetle kınamıştır. Verdiğimiz notaya rağmen Suriye bu konuda herhangi bir geri adım atmadı. Basit bir bahanesi vardı, bahane de şu, ‘Biz bunu asilere karşı yapıyoruz. Tabii ülkesinde direniş mücadelesi veren muhalif güçler var. Suriye rejimi bunu asiler olarak değerlendirebilir, bizim de bakışımız daha farklı olabilir. Nitekim biz Suriye rejiminin baktığı gibi bakmıyoruz ve onlara mazlum olarak bakıyoruz, mağdur olarak bakıyoruz.

100 bin sığınmacı

Sadece bizim ülkemizde şu anda 100 bin sığınmacı var. Bir o kadar Lübnan’da var. Daha fazlası Ürdün’de var. Ülke içinde ise 2.5 milyon şu anda adeta evlerinden, yurtlarından çıkmış, göçmen durumunda olan kendi halkı var. Böyle bir yapı.

Dün bir top mermisi daha düştü

Bugün (dün) bir tane top mermisi de Hatay Altınözü’ne düştü. Bizler bu bölgede sadece barış, güvenlik istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz. Savaşın getirdiği neticeler Irak’ta, Afganistan’da ortadadır ve şu kısa sürede Suriye’de 1.5 yıl içindeki bedel ortadadır. Buna bizim ‘evet’ dememiz zaten mümkün değil. Biz bunun için süratle durdurulmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Meydanda anlatacağız

Bu tezkerenin karşısında direnenler olmuştur. Ama bu tezkerenin karşısında direnenler, tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Ve biz de tabii ki meydanlarda halkımıza bu tezkereye karşı direnenleri çok açık, net herkese anlatacağız.

Çözüm için İran ile çalışıyoruz

Bunun nasıl çözüleceği noktasında da İran ile müşterek çalışmalar içindeyiz. Bu çalışmaları daha da yoğunlaştırmak suretiyle ne gibi adımlar atacağımız noktasında ben Dışişleri Bakanı’mı zaten talimatlandırdım. Aynı şekilde İran, kendi Dışişleri Bakanı’nı talimatlandırmış durumda. Dışişleri Bakanlarımızın kendi aralarında zaten bu konuyla ilgili görüşmeleri devam ediyor. Fakat bizim artık süratle buradan bir netice çıkarmamız çok çok büyük önem arz ediyor.”

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!