Evlilik öncesi eğitim sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Evlilik öncesi eğitim sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Son dönemde boşanmaların iyice artmasıyla birlikte harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni evlenecek çiftlere yönelik Evlilik Öncesi Eğitim adı altında seminer düzenliyor.

Haberin Devamı

Bakanlık, Mamak Belediyesi’ni projenin uygulanacağı ilk pilot belediyelerden biri olarak belirledi.
Belediyeden gün alan 10 çifte yönelik gerçekleştirilen çalışmada alanında uzmanlar tarafından aile içi iletişim, psikoloji ve hukuk dersleri verildi. Aile içi iletişimde evliliğin ilk yıllarında karşılaşılan sorunların doğru iletişim ile aşılacağı yönünde bilgiler verilirken psikoloji dersinde çatışmaların evlilik üzerindeki yıkıcı etkisi ve nasıl aşılabileceği konusu işlendi. Hukuk dersinde ise gençlerin evlilikte kanuni olarak birbirlerine karşı olan yükümlülükleri konusu işlendi.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak’ta aileye, kadına ve çocuğa yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Güçlü ve yarınlara güvenle bakabilen bir toplum olma yolunun aileden geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle Mamak’ta aile yapısını güçlendirici çalışmalar yapıyoruz. Aile merkezlerimizde ve aile okullarımızda kadınlara yönelik sistemli çalışmalar organize ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!