Başkent’te YHT semineri

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te YHT semineri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Başkent’te ‘yüksek hız semineri’ yapılacağını kaydeden Bakan Yıldırım, “Seminerde, yüksek hızlı tren işleten ülkelerin deneyimi ile Türkiye’nin deneyimi her yönüyle masaya yatırılacak” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların yüksek hızlı trenin gelişmenin, kalkınmanın, dünyada saygın ülke olmanın vazgeçilmezlerinden biri olduğuna inandığını belirterek, “Her koşulda yüksek hızlı tren isteyen bir Türkiye var. Ankara-Sivas’ın yapımı devam ediyor. Ankara-İzmir ve Bursa yüksek hızlı tren projelerinin bütün süreçleri tamamlandı. Yapımına yakında başlıyoruz” dedi. Yüksek hızlı tren konusunda dünyada dikkatle izlenen bir Türkiye tecrübesi oluştuğunu ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

Deneyimler masaya yatırılıcak

“Önceden UIC diye bilinen Dünya Demiryolları Birliği’nde Türkiye’nin esamesi okunmuyordu. Şimdi Türkiye birliğin yönetiminde, alınan kararlarda etkin oluyor. Türkiye’de bölgesel ve küresel ölçekte demiryolu eğitimi verecek olan Orta Doğu Ülkeleri Eğitim Merkezi, Eskişehir’de bu yıl açıldı ve eğitimlere başladı. Bunun yanında UIC ile ortaklaşa düzenlenecek ‘yüksek hız semineri’ bu hafta Ankara’da yapılacak. Seminerde, yüksek hızlı tren işleten ülkelerin deneyimi ile Türkiye’nin deneyimi her yönüyle masaya yatırılacak. Sonuçlar sadece ülkemizin değil, dünyanın kazanımı olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!