Kurban Bayramı'nda tatil hayali

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramında tatil hayali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 00:00

Bayram tatilinin 10 gün olması ihtimali tur şirketlerini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

YERLİ tatilcinin iki bayramdan birinde tatil beldelerine gitmeyi tercih ettiğini gören operatörler, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması ihtimalini göz önüne alarak, tur kapasitelerini yüzde 70 artırdı.
Bir seyahat firmasının Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Bakanlar Kurulu’na, bayram tatili süresinin uzatılması teklifinde bulunacağını açıklamasıyla sektörün umutlandığını söyledi. Kurban Bayramı’nda yurt içinde kültür turlarına büyük bir ilgi beklediklerini ifade eden Özkar, şunları söyledi:

Tarihe doyacaklar

“Bu turlar 199 liradan başlıyor. 2-3-4 ve 5 günlük konaklama seçenekleri var. Özellikle Eskişehir-Söğüt, uçaklı Kapadokya, Assos-Çanakkale, Kemaliye (Eğin), GAP ve Batı Karadeniz talepleri dikkat çekici. Bu bayramda yurt içinde seyahat edenler, kültüre, tarihe ve doğaya doyacak diyebiliriz.

Haberin Devamı

Ciddi talep var

Yurt dışı tur paketlerinde ise fiyatlar 299 Euro ile 2 bin 500 Euro arasında, 60 ülkenin gezilip görülebileceği seçeneklerle tatilcileri bekliyor. Ramazan Bayramı’nda yaşanan durgunluk nedeniyle, Kurban Bayramı’nda ciddi bir taleple karşılaşacağımızı fark ettik ve planlamamızı buna göre yaptık. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı’nda yaptığımız satışın yüzde 70 üzerinde satış yapabilecek kapasitede kontenjan açtık.”

Rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın

Talebin beklenenin üzerinde olduğunu belirten Özkar, “Daha Ramazan Bayramı turlarını satarken Kurban Bayramı’na da rezervasyon yaptırmak isteyenler oldu. Biz de yurt dışı tur paketlerimizin yüzde 35’lik bir kısmını tükettik. Birçok tur paketimizde de yerimiz az kaldı. Gerçekten istediğiniz ve düşlediğiniz bir destinasyon varsa Kurban Bayramı’nda oraya gidebilmek için rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın. Bu yoğunluk böyle devam ederse satışların bayramdan 15 gün önce tükenme ihtimali çok yüksek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!