Ankara ne kadar talihsizmiş!..

- Ankara’nın her yerinde açılan ve yıllardır mezarlık gibi duran metro çukurları, sağlığımızı tehdit ederken trafiği de perişan etti. Sonunda bir de vatandaşımızı kaybettik. Şimdi bu çukurları bir de özel güvenlik elemanları bekliyor, bizim paramızla.

Haberin Devamı

- Esnaf ve tüccarların elinden alınarak, travesti ve esrarkeşlere yuva yapılan ‘İskitler’. Başkentin tam göbeğinde yıllardır ‘deprem bölgesi’ gibi duran İskitler... Böyle duracaktı da neden binlerce esnafın ekmeği ile oynadınız?
Anlamak mümkün değil. Ayrıca buraların ne olacağı hala belli değil.
- Oy alınan mahalllelerde evlerin neredeyse kapısına kadar yapılan asfalt, diğer bölgeler de aylardır bitmeyen yol ve kaldırım çalışmaları... Şu sıralarda bilhassa Dışkapı tarafında yapılan kaldırımlara dökülen paralara acımamak mümkün değil. Anlamsız koca koca bloklar kumun üzerine döşeniyor. (M2 fiyatının açıklanmasını bekliyoruz.)
- Bizim cadde ve sokaklarımızda bir gecede oluşan paralı otoparklar. Cadde bizim yol bizim ama parayı birileri kazanıyor, hiçbir yatırım yapmadan.
- Bütün köprülerde mevcut demir parmaklıkların kesilip yerine yapılan paslanmaz korkuluklar. (kent ihiyacı içinde son sıralarda)
- Ankara’mıza mal olmuş Ankaragücü kulübünün şahsi çıkarlar uğruna borç batağına sürüklenip yokolması. Diğerinin perişan edilmesi.
- Hizmetleri devamlı aksayan ve normal vatandaşın sıradan arıza için ulaşamadığı ASKİ...
- Meşrutiyet ve Mithatpaşa Caddelerinde, üzerine kimsenin çıkmadığı, demirden örümcek gibi yolları saran sözde üstgeçitler.
YÜRÜME BORDÜRLERİ!

Haberin Devamı

- Belediyenin son hizmeti; Ankara’nın bir çok yerine özürlü vatandaşlar için yürüme bordürleri yapıldı. Aslında iyi bir düşünce yalnız uygulama yine yanlış. Plastik döküm bordürler mevcut zemine yapıştırıldı ama zemin düzgün değil ki, şimdiden kalkmalar, kabarmalar başladı yarın yağışlarla daha da fazla deforme olacak ve yalnızca özürlü değil normal vatandaşlar da takılıp düşecek.
Yani paramız yine ‘deneme, yanılma’ uğruna harcandı.
Yaklaşan yerel seçimler için iktidar, muhalefet ve Ankara halkına duyurulur.
Ahmet Şükrü GÜRHAN

GÜNÜN SÖZÜ
“Kendi Everest’ine tırmananlar yükselir.”
(AKUT Başkanı Nasuh Mahruki)

Bakanlık bizi  yük mü görüyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2002 yılından bu yana yürüttüğü Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel)’nin son etabı olarak 2500 kişilik alımının 2011’de yapılması gerekirken hala yapılmadı. 2013’e sarkma tehlikesi de var. Bu yüzden 2012’de KPSS’ye tekrar girmemiz gerekti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir imzası için yıllardır bekliyoruz. Maliye’den sonra bunun Tarım Bakanı Mehdi Eker’in de imzalaması gerekiyor. Sonra ÖSYM’nin listeleri yayınlayacak, bizim başvurumuz, yerleşmemiz ve işe başlamamız... İmza şimdi atılsa bile aylar alacaktır.
Umutla beklediğimizden başka iş bakamıyoruz.
Sadece 2500 kişi alacaklar.
Hayallerimizden, geleceğimizden daha fazla çalınmasını istemiyoruz.
Elif AKBAŞ

Yazarın Tüm Yazıları