Gölbaşı-Konya Yolu nasıl düzenlensin

‘Viyadük değil geçit’(27.9.2012) başlıklı yazının sahibi M.A.Ç.’nin Gölbaşı’na viyadük yapımı konusundaki görüşlerine devam ediyoruz:

Haberin Devamı

“Bir Gölbaşılı olarak maruzatım; genel seçimlerden 1 hafta önce Büyükşehir’in Anket Tırı Gölbaşı merkez’e getirilip ve halkın sorunun nasıl çözümlenmesini istediğine dair fikrini almak için çalışmaya başlanmıştı. Oy vermek için gittiğimizde ne görelim? Bir soru sorulmuş ve cevap olarak 2 tane şık koyulmuş:
Soru: Ankara-Konya Yolu geçişi nasıl düzenlensin istiyorsunuz?
Şık 1: Viyadük çözümü ile
Şık 2: Hemzemin Geçit çözümü ile
Altgeçit çözümünü şıklara koymadıkları gibi, hiçbiri veya diğer şıkları bile ankette yoktu. Yani istemediğimiz 2 seçenekten birini seçmek zorundaydık. Daha sonra da halk bunu istedi diyeceklerdi. Bu kelimeyi kullanmak istemezdim ama aptal yerine koyulduğunu anlayan bilinçli vatandaşlardan bazıları yetkililerle tartıştı, bazıları oy kullanmadan hışımla terketti anket TIR’ını. Ama oy kullanan yüzlerce belki binlerce insan da vardı mutlaka.
Ankara’nın doğal olanakları yönünden belki de en önemli bölgelerinden birinde böyle bir katliama izin vermemeliyiz. Hiçbir şey yapılmasa belki sonraki dönemlerde doğru çözüm uygulanır ama bu proje gerçekleşirse bunun maalesef geri dönüşü olmaz.
Ankara’nın potansiyel turizm bölgelerinden biri daha gelişme aşamasında mimari olarak baltalanır. 1950’lerde, 1960’larda Ulus’ta, Sıhhıye’de erken dönem Cumhuriyet eserlerini yıkıp kimliksiz binalar dikenler şu an nasıl nefretle anılıyorsa, bu tür katliamları yapanlar da bundan 30-40 yıl sonra öyle alınacak. Lütfen ilerde nefretle anmak yerine halen zamanımız varken engellemek için elimizden geleni yapalım.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz
Gerçek ana-baba olmak

BATIKENT Kardelen İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velilerinin okullarının İmam Hatip’e dönüştürülmesi girişimine boyun eğmeyip bu mücadeleden zaferle çıktıklarını, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin Batıkentlilerin bu mücadeleyi nasıl kazandıklarının öyküsünü anlatan bir video hazırladıklarını... ULUSLARARASI Güney Azerbaycan Türkleri Konseyi tarafından organize edilen, ‘Türkiye’nin İran Siyaseti ve Güney Azerbaycan’ konulu konferansın yarın 13.00-17.00 saatleri arasında Harb-İş Sendikası Genel Merkezi’nin Kızılay İnkilap Sokak 20’deki konferans salonunda yapılacağını...

Haberin Devamı

O etek hala mağazada

12 Ağustos’ta Ankara 365 Alışveriş Merkezindeki Beymen Business’dan siyah bir etek aldım. Eteği 1 kez giydim ancak etekte sarkma, bollaşma meydana geldi. Şikayetimi ilettim, bir şey olmayınca 21 Eylül’de tekrar telefon ettiğimde talebimin reddedildiğini öğrendim. Red nedeni ‘Eteğin kuru temizleme dışında bir işleme tabi tutulması’ imiş. Böyle bir şey söz konusu değil. BR Mağazacılık’ın merkezine mail gönderdim. Ertesi gün arandım, ‘eteğin değiştirilmesi ya da iade edilmesinin söz konusu olamayacağını ancak tadilat yapılabileceği’ söylendi.
Etek halen mağazada duruyor. Beymen Business gibi bir marka kumaşlarında bir problem olduğunu kabul etmek yerine beni eteği yıkamakla suçluyor. Ayrıca ben yazılı olarak başvuruda bulunduğum halde sürekli telefonla aranıyorum ki elimde Tüketici Hakları Masasına başvuracak bir belge olmasın... Bu büyüklükte bir markanın bana böyle davranmasını içime sindiremiyorum açıkçası.
Banu KÖKTÜRK

Yazarın Tüm Yazıları