Kendine oynayanlar

DAKİKA 79.. Ümit, ceza alanı içinde 2 mükemmel hareket yapıyor, rakip defasın bütün adamlarını kaleci dahil oyundan düşürüyor.

O sırada Nobre pozisyonunu almış, Ümit'ten alacağı topla ayağının içiyle gol yapacak. Ama F.Bahçe Kaptanı Ümit, oradan kaleye vuruyor. O ilk iki hareketi yapan Ümit, F.Bahçe Kaptanı Ümit olabilir. Ama sonra Nobre'ye topu geçiremeyen veya geçirmeyen Ümit (!) F.Bahçe takımı kaptanı olamaz.

O zaman da herkesin kafası karışıyor. Ve F.Bahçe takımının bazı oyuncuları bu hareketi sıkça yapıyor. Özellikle de Ümit. Aynı Ümit, 79. dakikadan 10 dakika önce bu sefer sol dıştaki Tuncay'a atmıyor, kaleye vuruyor.

Bir takım başarıya ulaşacaksa, en önemli şey yardımlaşma. Yani takım için oynama. Ama sarı lacivertliler, en başta kaptan Ümit olmak üzere birçok oyuncu kendilerine oynuyor. Bu takım için çok önemli bir olay. Yarın bir gün başlarına çok iş açılır. O zaman da Ümit sakın ağlamasın.

Sahanın içinde bir şeyler olurken, tribünlerde entresan bir şey dikkatimi çekti. Şeref Tribünü'nün sol tarafındaki kale arkasında ‘‘Adam gibi adam Tayyip Erdoğan’’ pankartı. Yanında da Genç Fenerbahçeliler yazıyordu. Bu pankart ilk 45 dakika durdu. İkinci 45 dakika kaldırıldı. Niye asıldı, niye kaldırıldı? Merak ettim doğrusu.

F.Bahçe, şampiyonluğa gidiyor. Ama daha hala çok iyi futbol oynadı dedirtemiyor. Maça 1-0 mağlup başlamalarına rağmen, 90 dakika bitiminde galip gelecekleri gözüküyordu. Nitekim yendiler de Sebat'ı. Ama hala kopuk kopuklar. Sebat'ın da gücü meydanda. Futbol tabiriyle futbol oynayarak, pozisyonlar üreterek, tempoyu arttırarak, bastıra bastıra yenmeleri gerekiyordu. Yapamadılar.

Yardımcılar felaket

Geçen hafta İsmet Arzuman, Beşiktaş tribünleri küfür etti diye 1 nolu anonsu yaptırdı. Dün gece F.Bahçe seyircisi, 90 dakikanın çok bölümünde, bazen harbi küfür ederek, bazen tempo tutarak, bazen de şarkı uyarlamasıyla Beşiktaş'a küfür etti. Mustafa Çulcu'dan tık yok. İkisi de etkili hakemimiz. Ama yetkili değiller herhalde. Yardımcıları derseniz bir felaket. Hakemin görmediği poziyonda gole, ele, bayrak kaldır yorumu yapmalılar. Bunlar yanlarından geçen sineğe kaldrıyor. Onlar sinek öldürmek için bayrak kaldrırıyolar. Sonra da evlere şenlik. Çulcu 'devam' diyor. Onların bayrağı hala yukarıda.

Fener'in ofsayt gerekçesiyle sayılmayan bir golü var. Yardımcı, önündeki baraja gidiyor elini kolunu sallıyor. Sonra yerine gidiyor golü saymıyor. Önce işini yapacaksın, sonra şeltoks sıkacaksın. F.Bahçe'nin dezavantajı rakip defanstan dönen topları karşılayıp tekrar hücuma döndürememesi. 60 metre geriye gidip hücuma kalkıyorlar. Bu da büyük enerji kaybına sebep oluyor.

Volkan'ın ayakları biraz yerden kesilmeye başlamış. Kendi kendine havalanmış. Ona bir emniyet kemeri lazım. Ve hala top rakipteyken mesafe ayarını yapıp, duracağı yeri bilemiyor.

Tuncay çok iyiydi. Hooijdonk maestro gibiydi. Nobre gerekeni yaptı. Ümit ve arkadaşları onun gol atmaması için her şeyi yaptılar.
Yazarın Tüm Yazıları