Bilgili geçti, Yıldırım sınıfta kaldı

Tebrikler Beşiktaş yönetimine. Bir hafta sonra oynanacak Gençlerbirliği maçında, yedek kulübeleri, haliyle yardımcı hakem ile 4. hakem eski yerlerine alınacaklar. Fenerbahçe yönetiminden ise ses yok.

BEŞİKTAŞ yönetimini önce birileri yanılttı... Hem basın tribününü, hem de yedek kulübelerini, haliyle de yardımcı hakemleri ve dördüncü hakemi siyah beyazlıların çok etkili bir taraftar grubu olan Çarşı'nın içine soktular.

Bazıları ‘‘Çarşı'yı oradan kaldırdık, yeni tribünlere gönderdik’’ dediler, ama evdeki hesap bu sefer çarşıya uymadı. Ekonomide olduğu gibi çarşı-pazar ağır bastı, onlar eski yerlerine geldiler.

Hem orada kombine bilet alanlar yandı, hem basın yandı, hem de hakemler... Tabii özellikle de rakip takım oyuncularıyla, rakip teknik direktörler... Bütün bu organizeyi yapan kimdi? Beşiktaş Yönetim Kurulu.

Fakat işte basının görevi burada başlıyor. Tebrikler Beşiktaş yönetimine. Hatadan dönmek de fazilettir, erdemdir. Öbür hafta oynanacak Gençlerbirliği maçında, yedek kulübeleri, haliyle yardımcı hakem ile 4. hakem eski yerlerine alınacaklar.

Bravo Beşiktaş

Basın tribünü de önümüzdeki sezon eski yerine gelecek. Çünkü bu sezon kombine biletler satıldığı için bu değişikliği yapamıyorlar. Ama yönetim kurulunda, onun da kararı alındı. Serdar Bilgili'yi de yönetim kurulunu da tebrik ederim, teşekkür ederim.

Bu sene hem Maraton programında, hem de Hürriyet'te bunları dile getirdiğim için, hem Beşiktaş taraftarından, hem de bazı yönetim kurulu üyelerinden tepki de aldım. Ama maalesef söylediklerim ve yazdıklarım doğruydu. Ve bu Beşiktaş içinde hayırlısıydı.

Zaten fanatik olan taraftar grupları, işler biraz ters gidince, hem hakemlere, hem de futbolculara daha yakın olduklarından takımın ceza alma şansı artıyordu. Ve bunun sıkıntısını da Beşiktaş çok çekti.

Fenerbahçe'den tık yok

Beşiktaş doğruyu bulup uygulamaya geçiyor, ama Fenerbahçe yönetiminde tık yok. Fenerbahçe Stadı'na gelen her takımın kalecisi 2.5 metre arkasındaki tribünlerden atılan her şeyden nasibini alıyor. Aziz Yıldırım iki cümle, kuru özür diliyor. Futbol Federasyonu da İstanbul'da Boğaz'da 4 kişinin yemek yeme ücreti olan 2.5 milyar lira ceza ile yırtıveriyor.

Ve Fenerbahçe yönetimi hala daha, Avrupa'da çok statta olduğu gibi kale arkalarına ağ germiyor. Yani seyircinin baskısını, rakibin ensesinde hissettirmeye devam ediyor. Ensesinde hissettirsinler tamam da, taraftar rakibin ensesinde attıklarıyla boza pişiriyor.

Bu iki olayda, şu anda Serdar Bilgili sınıfı geçti, Aziz Yıldırım sınıfta kaldı.
Yazarın Tüm Yazıları