Gordion Müzesi’ni gördük, üzüldük

POLATLI’daki Gordion Müzesi’ne arkadaşlarla gittik ve ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşadık.

Haberin Devamı

Yıllarca Ankara’da yaşayıp kendi kentimize ait bir yeri görmemiş olmaktan utandığımıza dair bir sohbet ertesi yola koyulduk. İlk önce adam başı 3’er TL vererek müzeye girdik.
Müzede sadece birer biletçi ve güvenlik görevlisi bulunuyordu. Onlar da maalesef yetmiyor olmalılar ki müzenin düzeninin sağlanmasında yetersiz kalıyorlar.
Neyse müzeye girdik, içerde yabancı turistler de vardı. Ama dünyanın hiçbir müzesinde göremeyeceğiniz denli bir gürültü vardı. Sanki oyun parkı! Etrafta bağırarak koşturan çocuklar, üzerinde ‘Lütfen dokunmayın’ uyarısı bulunan şeylere bile dokunuyorlar. Haydi onlar çocuk, peki ya anne-babaları? O kadar rahatlar ki ‘oğlum cama vurma, bak hala vuruyor evladım vurmasana kırılır, parasını ödeyemeyiz sonra!’
İngiltere, Almanya, İtalya veya Fransa’da bir müzede çocuklar camları tekmeleyecek anında bir görevli azarlayıverir. Arkadaşım uyarayım dedi, bu sefer de çocukların babası ‘Bunlar çocuk’ diye üste çıkıverdi.
Bizim zamanımızda ilkokullarda gezi gözlem kolu olurdu, öğretmenlerimizle müzelere giderdik, ilk öğrettikleri şey de kurallara uymaktı...
Neyse bir hanım arkadaşımız, müzenin tuvaletine girdi, çıktığında şoktaydı.. Tuvalet hem pis hem de dökülüyordu... Kendimizi geçtik yurtdışından gelen turistlerin gözündeki Başkent Ankara’nın müzesinin imajını düşündük!
Neyse Kral Midas’ın Tümülüs’üne heyecan ve umutla girmeye başladık... Uzunca bir koridor insana mistik havalar veriyor yürüdük ve karşımıza ne çıktı dersiniz?
Demir parmaklıklar ve kilit! Hiç yoktan etrafından dönülmesine ve bakılmasına izin verselermiş!
Bir müze düşünün koridorda yürüyorsunuz ama tek gördüğünüz demir parmaklıklar yani hiçbir şey göremiyorsunuz!
İngiltere Stonehenge adlı üst üste yığılı taşlarını nasıl pazarlıyor biz elimizdeki değerleri nasıl çarçur ediyoruz. Vallahi üzüldük.

Haberin Devamı

Fikret YOLAÇAN

Bakan Dinçer’in ‘kimse merak etmesin’ dediği gibi değil söyledikleri

BU sene uygulanacak olan 4+4+4 eğitim sitemiyle beraber sınıf öğretmenleri fazlalığı oluşmuştur. İl dışı tayini için tercih ekranına baktığımda sınıf öğretmenlerine Türkiye’de sadece 7 il için tercih ekranı açıldı. Özür grubu eş durumu tayini için bugün (dün) 22 Ağustos 2012’de tüm Türkiye’de sadece 10 ilde kontenjan olduğunu öğrendim. Bu sene il emri uygulaması kaldırılması ve 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber özellikle sınıf öğretmenleri çekincelerini ortaya koymuşlardı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’in ‘Hiç kimse merak etmesin özür grubu eş durumu tayinleri sorunsuz olacaktır, bu sene 66 aylık öğrencilerin okula başlaması ve sınıf mevcutlarının düşürülmesiyle beraber özür grubu atamaları sorunsuz geçecektir’ şeklinde bir açıklaması olmuştu. Ama bugün itbariyle mağdur durumdayız. Ailemiz dağılmak üzere... 2012-2013 Eğitim Öğretim dönemi başlamadan önce eğer mağduriyetimiz giderilmezse aileler ve çocuklar bundan dolayı büyük zarar görecektir. Anayasamızda da yer alan ailenin birliği ve bütünlüğünün korunmasını esas alan maddeyi de göz önünde bulundurulmasını istiyoruz.

Onur ÇAKIL

Haberin Devamı

Basın kartları

YENİ trafik basın kartlarında fotoğraf ve isim yazılı olması sahibinin güvenliği açısından tehlikeli değil mi?
Basın mensubuna kızan biri veya birileri arabasını, tahrip kişiyi taciz edebilir. Buna da bir yanlışlık var diye düşünüyorum.
Ayrıca bu kartlar nerde nasıl, ne zaman ve hangi otoparklarda geçerli belli değil.
Buna bir açıklık getirmek gerekir.

Ali TAN

Yazarın Tüm Yazıları