Önemli ayrıntılar

BİTİME dört dakika var, Gümüş Gol uygulanıyor... El Saka vursa gol yapacak, ceza alanı çizgisinin üstü, o ne yapıyor, kendini yere atmaya kalkıyor.

Bir çizgi vardır, üstü ve altı arasında belki de çok fazla bir fark yoktur. Ama işte o ufak ayrıntı, birini yukarıda bırakır, diğerini aşağı indirir. Dün gece Valencia ve Gençlerbirliği arasındaki fark buydu.

Hangisi daha iyi takım, Valencia. Gençlerbirliği eler miydi, elerdi. Hangisi daha fazla pozisyona girdi, Valencia. Gençlerbirliği'ne turu getirecek pozisyon gelmedi mi, geldi. Ama, işte o hep aynı ufak ayrıntı, belki de tura mal oluyor. Nasıl mı, Gençlerbirliği'nin yediği birinci golden önce, faul yapıp sarı kart alırsın, belki de golü engellersin. Ama yapmıyorsun. Sonra Mustafa Özkan hiç gereksiz yerde ikinci sarı kartla oyundan atılıyor. Yine o ufak ayrıntılar. Maçın ilk yarısında El Saka ile Deniz rakibe dört tane pozisyon verdi. Yani, bireysel hata. Buna, rahatlık mı desek, yoksa ukalalık mı? Bence ikincisi.

Ferdi hatalar

Carboni,
maçın uyuyan temposunu değiştirmek ve oyunu sinirlendirip, hakemi seyircinin önüne atmak için özellikle sarı kart gördü. Bu dakikalarda bile Gençlerbirliği ferdi hatalar yapmaya devam etti. İkinci yarı Benitez kademe kademe jokerleri kullanmaya başladı. Her joker Gençlerbirliği'ne eksi yazmaya başladı. Mustafa da Benitez'e yardım edince zaten olay bitti. Futbol sürprizler oyunu ama, güçlüysen, akıllıysan ve özellikle de tecrübeliysen, avantajlısın. Gençlerbirliği ile Valencia veya Gençlerbirliği ile başka bir takım bu tarz bir maçı oynasa, acaba bizim futbolcular aynı şekilde hareket ederler mi? Bence hayır, onlarca da hayır.

Hafif göbekli, çok koşan ama son derece dürüst bir hakem vardı dün. Gördüğünü çaldı, ufak tefek hatalar yaptı ama mühim değil. Kusura bakmayın, Gençlerbirliği'ne yazık oldu, diyemeyeceğim. Çünkü Valencia, Gençlerbirliği'ne göre daha iyi takımdı. Oynadıkları iki maç bunu gösterdi. Ankara 1-0'dı, burası 2-0. Ama yukarıda Allah var, burası 4-0, 4-1 olmadıysa, Gençlerbirliği'ne Allah yardım etti demek lazım. Yani, hak eden turu geçti.
Yazarın Tüm Yazıları