Katliam zanlısı 15 dakikayla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Katliam zanlısı 15 dakikayla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2004 01:58

Almanya'da eşi, üvey kızı, teyzesi ve teyzesinin oğlu dahil, toplam beş kişiyi bıçakla vahşice öldürmekten aranan Ali Göbelek'in 15 dakika farkla polisin elinden kaçtığı anlaşıldı.

Ali Göbelek'in olay Türk polisine intikal ettikten 15 dakika önce İstanbul'da Atakürk Havalimanı’ndan ayrıldığı ortaya çıktı.

ALMANYA'nın Augsburg kentinde yaşanan ve beş kişinin öldüğü vahşi katliamın zanlısı olarak aranan Ali Göbelek, 15 dakika farkla polisin elinden kurtuldu. Augsburg polisi, 37 yaşındaki zanlı Ali Göbelek'in Türkiye'ye kaçış saatlerini tespit etti. Polisin tespitine göre Ali Göbelek cinayetin işlendiği gün sabah Münih Havaalanı'na gitti. Kendisini havaalanına muhtemelen aynı kentte yaşayan kardeşi götürdü. Ali Göbelek, Münih Havaalanı'nda İstanbul'a tek yönlü bilet aldı ve yerel saatle 10.19'da chek-in yaptı. Uçak 11.45'te havalandı.

Cinayet ise polisin ilk açıklamalarına göre saat 12.30'de ortaya çıktı. Öldürülen Çankaya Ailesi'nin bir tanıdığı, ziyaret için geldiği evde kanlar içinde yatan cesetleri görünce cankurtaran çağırdı. Cankurtaran saat 12.30'da olay yerine geldi. Polis ise ilk açıklamanın tersine saat 13.46'da olaydan haberdar olduğunu söyledi. Augsburg polisi cankurtaran gelmesiyle olayın kendilerine intikal etmesi arasındaki uzun zaman farkı nereden kaynaklanıyor sorusuna, ‘‘İlk haberde yanlışlıkla 12.30 yazıldı’’ yanıtını verdi.

İSTANBUL UÇAĞINDAYDI

Polis, olay yerine gelditen yaklaşık 20 dakika sonra, yani 14.20'de tüm sınırlara Ali Göbelek'in arandığını bildirdi. Ali Göbelek ise bu saatte İstanbul Atatürk Havaalanı'na indi. Alman polisi, Ali Göbelek'in Münih'ten Türkiye'ye uçtuğunu Almanya saatiyle 14.45'te belirledi. Tam bu saatte Göbelek'in 15 dakika önce Atatürk Havalimanı'nı terk ettiği haberi alındı.

Polis kayıtlarına göre zanlının bindiği uçak Türkiye saatiyle 15.30 civarında İstanbul'a indi. Zanlının yanında bavulu olmadığı için bagajı beklemeden 15.45'te hızla Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Böylece zanlı, 15 dakika farkla polisin elinden kaçtı.

Suriye'ye kaçmış olmasından şüphelenilen Ali Göbelek, aynı zamanda teyzesinin kızı olan eşi Aylin (29), teyzesinin oğlu Aykın (25), teyzesi Melahat Çankaya, üvey kızı Ela Doğan (7) ve evde misafir olarak bulunan Suriye asıllı Çek vatandaşı Vladimir Vlacher'i (37) öldürmekten aranıyor. Alman polisi, otopsi ve cinayet raporlarında tüm işaretlerin katil zanlısı olarak Ali Göbelek'i gösterdiğini belirtti. Ancak Alman polisi, Çek mafyasının işi olabileceği yönündeki iddiaların da araştırıldığını vurguladı.

Öldürülen Aylin Göbelek'in (29) cinayetin işlendiği gün, sabah saat 08.00'de işyerini arayıp ‘‘Bugün rahatsızım, işe gelemeyeceğim’’ dediği belirlendi. Ali Göbelek'in teyzesinin kızı Aylin'le evlenip Almanya'ya gitmeden önce Suudi Arabistan'da Kral Fahd'ın marangozu olarak çalıştığı öğrenildi.

Türk polisi sürek avına çıktı

Alman polisi, öldürülen 7 yaşındaki Ela Doğan'ın adını verdiği 35 kişilik ‘‘Ela Grubu’’ oluşturarak katilin peşine düştü ve Türk polisiyle işbirliği başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ile İnfaz Büro ekipleri de Ali Göbelek'in gidebileceği kişilerin adreslerine baskınlar yaprak şüphelileri gözaltına alıyor. Polisin verdiği bilgiye göre Ali Göbelek dün kirvesi olan bir akrabasını telefonla arayarak ‘‘Adana'dayım, başım belada’’ diyerek telefonu kapattı. Ancak nerede olduğunu tam olarak belirtmedi.

Ali Göbelek'in Adana'daki dayısı 53 yaşındaki Sabih Semirli, yeğeninin askerliğini komando olarak yapması nedeniyle her türlü olumsuz koşulda yaşayabileceğini ve yeni cinayetler işleyebileceğini söyledi. Almanya'da yaşayan dört çocuğu ile sürekli telefonla konuşup, cinayetle ilgili gelişmeleri öğrendiğini belirten Semirli, ‘‘Alman polisi, çocuklarıma, Türkiye'ye gitmemeleri önerisinde bulunmuş ve Ali'nin onları da öldürebileceğini söylemiş. Bu nedenle çocuklar korkudan gelemiyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!