Meksika Caddesi’ne yeni bir trafik düzeni gerek

ÜMİTKÖY Meksika Caddesi üzerinde yaşanan trafik uygulamaları bir türlü sonuç vermiyor.

Haberin Devamı

Meksika Caddesi’nin Çınar Sitesi yokuşunda kışın yaşananlar kısa zamanda unutulsa da, yaz mevsiminde başka sorunları beraberinde getirdi.
Bu yokuşlu yol inişlerinde kontrol edilemeyen hız nedeniyle tehlike yaşanıyor.
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi yokuş aşağı inişleri denetlemek için cadde üzerinde sarı çizgilerle ‘geçilmez’ uygulaması yaparken, iniş istikametinde hız kesiciler yerleştirdi. Gelin görün ki dinleyen yok. Gordion AVM istikametinde hızla gelen tüm araçlar yokuş aşağıda kazandıkları adrenalin sayesinde adeta uçuyorlar.
Yokuş aşağı yapılan bilinçsiz hızlı geçişlerine ne yazık ki EGO otobüsleri de iştirak ediyor. Yol üzerindeki hız kesicilerden geçerken araçlarının zarar gördüğünü dahi düşünmeyen sürücüleri çevre sakinleri olarak hayretle izlerken her an kötü bir sonuçla karşılaşma endişesi yaşıyoruz.
Belirtmek gerekir ki burada bir yanlışlık olduğu Ulaşım Dairesi yetkililerinin gözünden kaçmıştır. Yokuşun başlayacağı güzergah öncesinde bulunması gereken, ‘Dikkat 30 KM’ uyarısı yokuşun bitim yerinde buluyor.
Önerimiz; bu tabelanın, kentte ulaştırmayı belirleyenler tarafından yerinden alınarak yokuşa uygun bir mesafeye konulmasıdır. Sanırız bu da yetmez, kameralı uyarıcı yapılması gerekir. Aksi halde kazalar kaçınılmaz hal alacaktır.
Tuncer KIRHAN

Haberin Devamı

TRT’den açıklama

TRT Genel Müdürlüğü “TRT’de neler oluyor” (22.7.2012) başlıklı yazıya şu açıklamayı yapıyor: “Sayıştay Raporları gereği kurumumuz Teftiş Kurulu Başkanlığından bir müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme süreci devam etmektedir. Ayrıca bu konu TBMM KİT Komisyonu’nda da görüşülmüş ve izlemeye alınmıştır. Dolayısıyla usulsüzlüklerin üstünün örtüldüğü iddiası doğru değildir.
TRT ihalelerinin tamamı 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak yapılmaktadır. Açık İhale Usulü ile 2 yıllık yapılan temizlik ihalesinin öngörülen sürede sonuçlanmaması (itiraz, şikâyet, Kamu İhale Kurumu ve İdare Mahkemesi süreçleri) ve ihale sürecin uzaması nedeniyle KİK 21. maddesi hükümlerine uygun olarak, idarenin önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması ve hizmetin devamlılığı dikkate alınarak ihalenin ivedi olarak yapılmasının gerektirdiği zamanlarda kısa süreli pazarlık ihaleleri yapılmıştır.

Haberin Devamı

İHALELER ŞEFFAH VE HUKUKİDİR

Pazarlık usulü ihalelere kurum satınalma repertuarında yer alan, kuruma iş yapmış ve kurumun işinden memnun olduğu firmalar davet edilmiştir. Ayrıca pazarlık ihalelerine yasal olarakda en az 3 firma davet edilmesi gerekirken her zaman daha fazla sayıda firmalar davet edilmektedir.
Firmaların ortaklarının kimler ve aynı kişiler olduğunun da tarafımızdan bilinmesi mümkün değildir. Ancak, aynı tek bir ihaleye aynı kişilerin farklı firmalarla ihaleye katılımları da olmamıştır.
Kurumumuzun TRT 3(g) Yönetmeliği ve buna isnat teşkil eden Kamu İhale Kurulu’nca onaylanmış 3(g) istisna listesi mevcuttur ve doğrudan yapım yayına yönelik hamaliye hizmeti de söz konusu listede yer almaktadır. İstisna listesinde yer alan mal ve hizmet alımları 3(g) istisna Yönetmeliği hükümlerince ihale veya doğrudan temin yoluyla tedarik edilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları