Helal olsun

MAÇI televizyondan izleyenler nasıl gördü bilemem. Çıplak gözle bakıldığında, maç sabaha kadar oynansa bu F.Bahçe, bu G.Birliği'ni eleyemezdi.

Görüntü o. Aslında bakmayın siz maçın 4-2 bittiğine. Youla'nın son vuruşlardaki kontrolsüzlüğü olmasa, skor daha ilk yarıda 4-1, 5-1 olurdu. Peki, bu aradaki fark neden doğuyor? Öncelikle bu bir çalışma ürünü. Olaya bilimsel bakarken, her şeyi uygularsan, başkanından malzemecisine kadar herkes üstüne düşen görevi yaparsa ortaya bu çıkar.

Hooijdonk iyi frikik atıyor, tamam. Nitekim dün gece yine harika bir frikik golü attı. Basın, Hooijdonk'un antrenmanlarda frikik çalıştığını söylüyor. Peki kimse biliyor mu Ali Tandoğan'ın yaptığı antrenmanlardan sonra yüzlerce frikik çalışması yaptığını ve kaçını gole çevirdiğini? Hayır. Recep'e ‘‘barajın arkasından o mesafeden o topu çıkarabilirdi’’ diye kızabilirsiniz. Nitekim öyle oldu. Seyirci Recep'i protesto etti. Peki atanı niye alkışlamıyorsunuz?

Bir Youla'ya dört kişi

F.Bahçe'ye karşı orta alanda kalabalık oldun mu, sarı lacivertlileri bozuyorsun. Yanal, Youla'yı ileride tek bıraktı. Arka yanında Serkan'ı oynattı, gezdirdi. Mustafa'yı orta alana çekti. Daum ne yaptı? Dört kişiyle Youla'yı tuttu. Haliyle de hücum gücü azaldı. İkinci yarı bu sefer Daum kartlarını açmaya başlayınca, Ersun Yanal hemen mukabele etti. Özellikle 74. dakikada arkada aksayan Ümit, Veysel'le değişince birdenbire Fener defansı, karşısında iki kişi görüverdi. Ve Daum bu sefer geride bunlarla kafa kafaya mücadele etti. İşte o zaman da artık her an öldürücü darbe gelebilirdi.

Uzun zamandır sakat olan Serhat'ı böyle tek neticeli bir maçta oynatmak büyük hata. Sonra tutup bir müddet sonra oyundan alırsan, 10 kişi de kalırsın, hatta bu hatandan dolayı maçı verip, turdan da olursun. Ya maç uzasaydı, o zaman 10 kişiyle hiç şansın olmayacaktı.

Damir profesyonel değil

Toplara dan dun vurmayan kırmızı siyahlılar, biraz da pres yapınca F.Bahçe, bu sezonki en fazla top kayıplı maçını oynadı. Aslında sarı lacivertliler iyi dayandı. Eğer 3-4 fark ilk yarım saatte gelseydi, inanın ikinci yarı Daum sahaya havlu atabilirdi.

Kaleci Damir faydalı oynuyor ama hiç profesyonel değil. Rakipten ona top geliyor, hiç vakit geçirmeden topu eline alıp degaj yapıyor. Biraz beklese, belki de uzatmanın 5 dakikasını götürecek. Eğer Valencia'da da bunları yaparsa iş zorlaşır. Biraz ama kuralına göre profesyonel olacaksın.

Ersun Yanal çok dar bir kadroyla mücadele ediyor. Oynatamayacağı futbolcuların hepsini verdi. Hem de İlhan Cavcav'a rağmen. F.Bahçe'de Tuncay bir şeyler yapmaya kalktı ama gücü yetmedi.

G.Birliği'ni rahat bırakın

Ey İstanbul basınındaki bazı süper spor ulemaları! Hani G.Birliği, rakibi oyundan düşürmek için arkadan tekme atıyordu? Hani hakemler onlara kart vermiyordu? Hani Ersun Yanal bunları özellikle yaptırıyordu? Acaba yüzünüz kızarıyor mu? Ne gezer? Bir de utanmadan ‘‘Bu G.Birliği takımı Avrupa'da çok başarılı olur’’ diyorsunuz şimdi de. Ne olur sakın G.Birliği'nin yanına geçmeyin. Tenkit edin ki, bu takım başarılı olsun.

Acaba G.Birliği takımının her maçını televizyon verseydi, hakemler bu takımı daha otobana çıkmadan yan yollarda öldürebilir miydi? Ve bu takım maalesef ortalarda can çekişiyor. Niye? Çünkü bizde bir kanun var. Üç büyüklere zarar gelmesin de ne olursa olsun. Diğerlerinin canı cehenneme. Bu G.Birliği bu sene Türkiye Ligi'nin en kaliteli ve yalnız futbol oynamyı düşünen, adama keyif veren, seyircinin parasını helal ettiren tek takımı. Bu takımı izlerken zevk alıyorum. Helal olsun.

Unutmadan söyleyelim. Bu F.Bahçe Stadı'nda kale arkalarına ağ gerilmesi şart. Yoksa sarı lacivertliler bu işten çok zarar görür.
Yazarın Tüm Yazıları