Çocuklarınıza dengeli beslenme alışkanlığı kazandırın

Manken veya film starı kadar ince bir vücudun hoş, etkileyici ve başarılı bir imaj gibi sunulması, genç kızları kusursuz görünüm kazanma tutkusuna sürüklüyor.

Kilo fazlalığı ve şişmanlık sorunu ile uğraşan gençlerin tersine, bunlarda yetersiz ve dengesiz beslenme ile ilgili sağlık sorunlarına daha sık rastlanıyor. Zayıf bir beden peşine düşen gençlerden bazıları, yetersiz besin almakla da yetinmiyor, daha çok kilo vermek için idrar söktürücü, ishal yapıcı veya zayıflatıcı ilaçları kontrolsüz olarak kullanıyor.Sonuçta hormonal, metabolik ve psikiyatrik belirtiler kompleksi olan ‘’Anoreksiya Nervoza’’ hastalığı, genç kızlarda şimdi daha sık görülüyor. Ailelerin kız çocuklarında gözledikleri bu yöndeki değişimleri önemsemeleri ve beklemeden doktor yardımı istemeleri gerekiyor.

Çocuklarınıza erken yaşlardan itibaren yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıkları kazandırmaya özen göstermelisiniz. Onları daha aktif, düzenli egzersiz yapan, geleceğin sağlıklı ve formda büyükleri olarak yetiştirmeli ve eğitmelisiniz. Geleceğin kaliteli hayatını, çocuklarımızın ve gençlerimizin kuracağına eğer siz de inanıyorsanız, bu adımı atmaya hemen bugün başlamalısınız.

Yeni evli genç kadınlar risk altında

Gelişme çağındaki gençler, özellikle genç kızlar

Kilo kontrolünün bir zorunluluk gibi görüldüğü profesyonel işlerde çalışanlar (mankenler, dansçılar, jimnastikçiler, oyuncular, balerinler)

Yeni evli genç kadınlar

Yememe takıntısının belirtileri nelerdir

Kısa sürede çok fazla kilo verme ve buna rağmen, kilo kaybetmekte ısrarcı bir tutum

Gereğinden fazla şişmanlık veya fazla kilo korkusu ya da takıntısı içinde olma

Az miktarda besin tüketimini takiben bile aşırı şişkinlik ve bulantı hissetme

Yemek sonrasında kendiliğinden ya da parmakla yiyecekleri çıkarma ihtiyacı

Sürekli olarak bağırsak boşaltıcı (laksatif) ya da idrar söktürücü (diüretik) kullanma

Adet bozuklukları, cinsel güç azalması, cinsel ilgi kaybı

Kabızlık

Vücutta tüylenme eğilimi
Yazarın Tüm Yazıları