Yolcu otobüsü dereye uçtu: 5 ölü, 44 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Yolcu otobüsü dereye uçtu: 5 ölü, 44 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 21:10

Ardahan'dan Bursa'ya gitmek için yola çıkan bir turizm firmasına ait otobüs, Erzurum-Artvin Karayolunun Aksukapı mevkiinde köprüden dereye uçtu. Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 44 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 16.15 sıralarında Erzurum'un Tortum ile Uzundere ilçeleri arasındaki Aksukapı mevkiinde meydana geldi. Ardahan'dan saat 13.00'de hareket eden Bülent Koçak'ın kullandığı otobüs, Göle ve Oltu üzerinden Erzurum'a gitmek isterken, iddiaya göre Aksukapı kavşağına hızlı girdi. Kavşakta, köprünün bariyerlerine çarpan otobüs, dereye uçtu.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

OTOBÜS DEREYE UÇTU / WEB TV

Ölenlerden 3'ünün kimliği belirlendi

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada kazada 5 kişinin öldüğünü, 44 kişinin de yaralandığını söyledi. Kazada ölen ve kimliği belirlenen 3 kişinin Ramazan Tok, Mehmet Karatepe ve Kırgız vatandaşı Ahmedi Veliyev olduğu öğrenildi. Diğer 2 kişinin ise kimliği henüz tespit edilemedi.

Haberin Devamı

Aynı kavşakta daha önce de çok sayıda ölümlü kaza olmuştu

Kazanın duyulması üzerine Erzurum'dan havalanan helikopter ambulans, iki seferde kazada ağır yaralananları Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşıdı. Diğer yaralılarda ambulanslarla Tortum ve Erzurum'daki hastanelere götürüldü. Kazanın meydana geldiği kavşakta daha önce de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı belirtildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!