Yolu açtılar

ŞAMPİYONLUK zor iştir. Engebeli, taşlı, tozlu yollardan geçersin. Bazen de kar yağar, yollar buzlanır.

Ama senin kara yolları ekibi gibi çalışan, buz çözen, tuz atan, yol açan bir hakemin varsa Bülent Uzun gibi, fazla sıkıntın olmaz...

Bu F.Bahçe, bu Konya'yı Konya'da da yendi. Dün gece de yendi. Ama, işte aması var... Maalesef bazı isimlerin artık Türkiye'de kellesinin koparılması lazım...

Cem Papila pırıl pırıl bir adam, belli. Gördüğünü çalıyor, cesaretli. Yanlış çaldığı da olmuyor mu? Oluyor tabii ki. Ancak, her hareketiyle güvenilir bir hakem. Bazıları gibi kalçası, başı ayrı ayrı oynamıyor. Bundan sonra işi zor. Onu bazı maçlara MHK istemeyecek, federasyon istemeyecek, büyük takımlar içeride istemeyecek. Olsun, sen çık, bildiğin gibi maçını idare et. Mesela dün gece Luciano'ya gösterdiği sarı kart yanlış. Yan yana mücadele eden iki adamın birbirini çekmesi diye bir şey olamaz. Aynısında kırmızı yapabilecek misin? Yapamayacaksın. O zaman kartlarını daha bir cimri kullanman lazım.

Kanatlar iyi çalıştı

F.Bahçe dün gece müthiş istekliydi. Her topa bastılar. Hatta bazen bu presi kontrolsüz bile yaptılar. ‘‘Kontrolsüz güç, güç değildir’’ diye boşuna söylememişler.

Konya takımı koca bir ilk 45 dakika doğru dürüst pas yapamadı, rakip kaleye gidemedi. Mehmet Yozgatlı F.Bahçe'de yavaş yavaş yeşermeye başladı. Daha da iyi olacağı kesin. Ali Güneş'le dinlene dinlene rakibin üstüne gidiyorlar ve çok da çabuk geri dönüyorlar. Uzun bir sakatlık geçiren Kemal de sol kanatta iyi. Tuncay'la beraber onlar da iyi bir ikili oldular.

Penaltı yapmak en son iştir. Artık hiç çaren yoksa yaparsın. Ama Türkiye'de bazı defans oyuncuları leblebi gibi penaltı yapıyorlar. Dün gece bunun iki tane misalini yaşadık. Toplar kenara inip sert ortalar gelince hem Nobre, hem de Hooijdonk çok rahatladılar.

F.Bahçe her geçen gün mücadelesinin ve futbolunun üzerine koyuyor. Yani F.Bahçe maçına gelenler, verdikleri paranın karşılığını alıyorlar. Kazanırlar, kaybederler ama önemli olan keyif almak değil mi? F.Bahçe son şampiyon olduğu yılda bile bu tarz mücadele etmiyordu.
Yazarın Tüm Yazıları