Danimarkalı süt anne yalvarıyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarkalı süt anne yalvarıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Türkiye’de tatilden dönmek üzere İzmir Adnan Menderes havaalanına giderken, yol kenarına bırakılan yeni doğmuş bebeği emzirerek hayata döndüren Danimarkalı Maria Sacha Kristensen, küçük bebek için fon oluşturmak istiyor.

Haberin Devamı

Maria Sacha Kristensen, çocuk esirgeme kurumu tarafından bir aileye evlatlık verilen ve Ceren adı konulan bebeği bir daha görememe korkusu yaşıyor. Maria Kristensen, Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerinin, evlatlık verilen Ceren'i bir daha görmesinin mümkün olmadığını, bebeği görmesi için evlatlık edinen ailenin izin vermesi gerektiğini söylediklerini belirterek “Türkiye'deki tatilimi bitirdim ülkeme dönüyordum. Taksi ile İzmir Havaalanına giderken yol kenarına bırakılmış bebeği fark ederek hemen taksiyi döndürdüm ve bebeği aldım. Çok küçük ve bitkindi. Hamile olduğum ve doğumum yaklaştığı için sütüm vardı. Hemen bebeği emzirerek kendine gelmesini sağladım. Bu arada seyahatimi unutarak hemen polise gittim ve durumu anlattım.

Danimarkalı süt anne yalvarıyor

Haberin Devamı

Bebek, çocuk bakım evine verildi. Onu emzirirken gözlerinin içine baktım ve ondan çok zor ayrıldım. İzmir'e çocuk bakım evine telefon ettiğimde çocuğun evlatlık verildiğini ve bakıcı aile istemediği sürece bir daha göremeyeceğim söylenince yıkıldım. Ben bebek için bir fon bir hesap oluşturmak ve ailenin bakım masraflarına yardımcı olmak istiyorum. Doğumumu yapar yapmaz tekrar İzmir'e gidip küçük Ceren'i görmek istiyorum. Ceren'i görebilmem için de aileden ve yetkililerden anlayış göstermelerini bekliyorum ”dedi. İkinci çocuğuna hamile olan 25 yaşındaki Sosyal Sağlık görevlisi Maria Sacha Kristensen, doğumdan sonra Türkiye'ye gitmeye hazırlanıyor ve kendi doğacak çocuğu kadar Ceren'i de düşünüyor. Gece gündüz Ceren'in geleceğini düşündüğünü belirten Mari Sacha Kristensen “umarım bir gün beni bulur ve onu yine kollarıma alırım. Bir aile onu evlatlık edindiğine göre çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşan bir aile olmalı. Onun içinde ona iyi bakmaları ve iyi annelik, babalık yapmaları gerekir. Umarım güzel bir hayatı olur ”dedi. Maria Sacha Kristensen, kendisine doğum hediyesi yapacak herkesi küçük Ceren'e yardımcı olmaya çağırarak, Ceren için toplayacağı hediye ve paraları Ceren'e ulaştıramaması durumunda çocuk bakım evine vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!