Ünal Aysal şampiyonluk kutlamasına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünal Aysal şampiyonluk kutlamasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 12:38

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, dün akşam Akdeniz Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği şampiyonluk gecesine katıldı. Başkan Ünal Aysal, burada yaptığı konuşmada, geride kalan sezonda elde edilen başarının büyük bir başarı olduğunu ancak başarının sürekli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Ünal Aysal, bunun için Galatasaray camiasının tek yumruk olmasının önemine işaret ederek, "Galatasaray diğer kulüpler gibi gücünü hiçbir organizasyondan ve hiçbir suni güçten almamaktadır. Galatasaray gücünü sadece kendisinden alır, sizlerden alır. Bu güç hiçbir zaman azalmaz ve her gün biraz daha büyür" dedi.

Galatasaray'ın geçmişte kıtanın en büyük kupasını alarak kıtanın en iyisi olma başarısını gösterdiğini ancak bu başarının süreklilik göstermediğini ifade eden Başkan Ünal Aysal, hedeflerinin bundan sonra elde edecekleri başarıları sürekli hale getirmek olduğunu vurguladı. Başkan Aysal, "Şimdi hedefimiz 17 milyar avroluk Avrupa futbol pazarının en önemli oyuncularından biri olmaktır. Sadece futbolda değil, diğer branşlarda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve uluslararası başarıyı kovalamak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarlarından lisanslı ürünleri kullanarak kulübe destek olmalarını isteyen Başkan Aysal, buradan elde edilecek gelirlerin amatör branşların gelişiminde kullanılacağını bildirdi. Başkan Ünal Aysal, 2020 yılında düzenlenecek olimpiyatların en güçlü adayının Türkiye olduğunu ve bu nedenle amatör branşlarda da başarı peşinde koşulması gerektiğini belirterek, amatör branşların gelişiminde taraftarın kulübe olan katkısının rolüne dikkati çekti.

Başarıya giden yolun 4 ana unsuru olduğunu belirten Başkan Ünal Aysal, "Bunlar kurumsallık, mali disiplin, sportif başarı ve bunlara bağlı olarak da yükselen marka değeri. Galatasaray Türkiye'nin en büyük markasıdır. Bu sadece hamasetle söylenmiş bir kelime değildir. Gerçek budur. Bütün dünyada Türkiye denildiğinde en çok tanınan marka Galatasaray'dır" diye konuştu.

Başkan Ünal Aysal, 2011 yılında ağırlığı sportif başarıya verdiklerini, 2012'de idari ve mali yapının reformunu tamamlayacaklarını, 2013 yılında ise "tam teçhizatlı bir Avrupa kulübü" teslim edeceklerini söyledi.

Öte yandan, oteldeki kutlamalara şampiyonluk kupası da getirildi. Taraftarlar kupaya yoğun ilgi gösterirken, üzerinde Galatasaraylı futbolcuların Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kupa sevinci yaşarken çekilen bir fotoğrafının basılı olduğu pano önünde kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gecede eski oyuncularımızdan Zoran Simoviç ile Cevad Prekazi de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!