UEFA'dan F.Bahçe'ye büyük müjde

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan F.Bahçeye büyük müjde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 16:16

UEFA, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi. Spor Toto Final Şampiyonluk Grubu'nu Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak...

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, UEFA'nın, katılım uygunluk konusunda son kararın UEFA  Disiplin Kurulu'nda olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin Avrupa  Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesine karar verdiğini bildirdi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, UEFA Kontrol ve Disiplin  Komitesi'nin, kulübün 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasına  karar verdiği belirtilerek, “Karar, UEFA'nın kulübümüze ve Türkiye Futbol  Federasyonu'na, bugün gönderdiği açıklama ile bildirildi. UEFA Kontrol ve  Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Kulübü'nün kendisine ilave  dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna, katılım uygunluk konusunda son kararın UEFA  disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, şu an itibari ile Fenerbahçe'nin UEFA  karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

3. ÖN ELEME TURUNA KATILACAK

Galatasaray'ın ardından ligi 2. sırada bitiren sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak.

FENERBAHÇE BORSADA COŞTU

DEMİRÖREN: YORUM YOK, KİMSE KONUŞMAYACAK  

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören UEFA'nın 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi için temiz kağıdı göndermisi üzerine "Yorum yok. Tüm yönetim kurulumu uyardım. Hiç kimse konuşmayacak" dedi. 

 

ERZİK: HİÇBİR ENGEL KALMADI, BU İŞ BİTTİ

UEFA'nın Fenerbahçe'yi 2012-2013 sezonu için Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı vermesinin ardından UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, alınan bu kararın Türk futbolu ve Türkiye'nin imajı açısından olumlu olduğunu söyledi. Erzik konu ile ilgili şunları söyledi: "Artık bu konu ile ilgili görüş bildirmeye de gerek kalmıdı. Özellikle son bir aydır konu ile ilgili yoğun bir çalışma halindeydik.  Bugün verilen karar ile konuyu sonuçlandırdık. Türk futbolu ve Türkiye'nin imajı açısından bu karar çok önemliydi. Artık Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nda mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti."

Haberin Devamı

ÖZDEMİR: İÇİMİZDEKİ KARANLIK HAFİFLEDİ

Fenerbahçe'nin eski başkanvekili Nihat Özdemir, "UEFA'nın verdiği bu karar Fenerbahçe camiasının içindeki karanlığı hafifletti" dedi. Nihat Özdemir, UEFA'nın Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesiyle ilgili olarak şunları söyledi; "Bu karar taraftarımızı önemli derecede mutlu etti. Bu sene TFF'den ve UEFA'dan ceza gelebileceği söyleniyordu ama öyle olmadı. Geçen sezon hak etmediğimiz halde Şampiyonlar Ligi'nden men edildik. İnşallah önümüzdeki yıl da elemeleri geçip, başarılı bir sonuçla mutlu sona ulaşırız. UEFA'nın aldığı bu karar, içimizdeki karanlığı hafifletti."

TFF'nin çok olumlu katkılarının olduğunun altını çizen Özdemir, "Alınan bu karar, hem Türk futbolu adına hem de Fenerbahçe camiası açısından çok iyi bir sonuç. Alnımızın akı, anamızın ak sütü gibi helal bir karar olduğunu söyleyebilirim. Başta TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kemal Kapulluoğlu, Ufuk Özerten, Serdar Yardımcı ve Emre Alkin olmak üzere Federasyon'un çok olumlu katkıları oldu. Federasyonu'nun olumlu çalışması bu kararın çıkması için sevindiri bir durumdur" diye konuştu. Özdemir ayrıca, Fenerbahçe Kulübü'nün yönetiminde olmamasına rağmen, üzerine düşen ne varsa elinden geldiğince vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

KİĞILI: ANLAMI ÇOK BÜYÜK

UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi için Fenerbahçe'ye davet yazısını göndermesi üzerine bir açıklama yapan Sarı Lacivertli kulübün başkan vekili Abdullah Kiğılı, "Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne katılmasının anlamı çok büyüktür" dedi. Kiğılı şöyle konuştu: "Bu karar tüm camianın beklediği bir karardı. Geçen sezon çok haksız bir şekilde saf dışı bırakılmıştık. Dosyalar incelendiğinde görüldü ki UEFA'da da haklıyız. Bu bakımdan hem geçen yönetime, hem yeni seçilen Fenerbehçe yönetimine ve Türkiye Futbol Federasyonu'na gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne katılmasının anlamı çok büyüktür. Tüm camiamıza hayırlı olsun."

Haberin Devamı

ÖZKURT: BU KARAR FENERBAHÇE'NİN HAKLILIĞINI GÖSTERİR

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğini dair yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiğini söyledi. Emin Öztürk, UEFA'nın gönderdiği bu yazıyla Fenerbahçe'nin hukuk mücadelesinde haklı olduğunun kanıtlandığını belirtti. Özkurt, şunları söyledi; "UEFA'nın aldığı bu karar Türk futbolu için çok iyi bir gelişmedir. Galatasaray ve Trabzonspor'a gönderilen yazı gibi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'ye kağıt gönderilmiştir. Bu gelişmeler Türk futbolu için iyi ve güzel bir haber. Bu karar, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hukuk mücadelesinde ve davalarında haklılığını gösterir."

Haberin Devamı

Her dosyanın birbirinden farklı olduğunu dile getiren Özkurt, sözlerini şöyle sürdürdü; "Her dosya birbirinden ayrı ve farklı dosyalardır. Her birinde farklı karar çıkma durumu da vardır. Kararların her kulüp için aynı çıkacağı anlamına gelmez. Beşiktaş ile ilgili de yargı süreci sürüyor. CAS'tan da bu konuyla ilgili iyi bir haber geleceğini umuyoruz. CAS'ın şu an nasıl tavır takınacağı bilinmiyor. Fenerbahçe yargısız infaza tabi tutulmuştu ve Fenerbahçe için yerinde bir karar oldu. Toptan ceza gelecek deniliyordu. Böyle olmadı ve Türk takımlarına toptan ceza gelmedi. Bu tür gelişmeler Türk futbolu için sevindiri haberlerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!