40 dakikada boğuluyorduk

Güncelleme Tarihi:

40 dakikada boğuluyorduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

İzmir’de sağanak yağmur dün öğle saatlerinde başladı, zaman zaman doluyla karışık yağdı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin çeşitli yerlerinde ev ve işyerlerini su bastı.

Haberin Devamı

 

 



İZMİR Valiliği’nin önceki gün uyardığı sağanak yağmur dün öğle saatlerinden itibaren önce Urla, ardından da kent merkezinde etkili oldu. Bir anda bastıran sağanak yağmura yakalananlar saçak altlarına, işyerlerine, kapalı alanlara kaçarak kurtulmaya çalıştı. Zaman zaman dolu da yağarken caddeler bir anda nehire döndü. Özellikle Konak, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı’da etkili olan yağmur bazı yerlerde zemini yüksek olmayan işyerlerinde de zarara neden oldu.
İşyerlerini su bastı
1. Kordon’da dalgaların etkisiyle denizin de yükselmesiyle bazı işyerleri suyla doldu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de yağmur zarara neden oldu. Balçova’da bahçelerarasına geçen alt geçitte arabasının içinde mahsur kalanları itfaiye kurtardı. İnönü Caddesi’nde de göllenmeler meydana geldi. Zemin ve birinci katlar olumsuz etkilendi. Kemeraltı, 1. ve 2. Beyler sokakları ile Tarihi Kızlarağası Hanı çevresinde de su baskınları yaşandı. Bornova’da özelliKle Atatürk Mahallesi’nde yollardan hızlı akan sular nedeniyle yayalar zor anlar yaşadı. Trafik de bu süre içinde kilitlendi. Belediye ekipleri su baskını şikayetleri gelen bölgelerde mazgalları açmak için seferler oldu.

Haberin Devamı

Metrekareye 34.4 kilogram

Meteroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir’e 13.20 ile 14.00 saatleri arasındaki 40 dakika içinde metrekareye toplam 34.4 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Uzun yıllar mayıs ayı yağış ortalamasının 25.7 kilogram olduğunu, bu yıl aynı ay bugüne kadar düşen yağışın 60 kilograma ulaştığını belirten Şahin, “Bu son yağış aylık yağış ortalamasının üzerinde. Bizim sınıflandırmamıza göre şiddetli bir yağış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!