Anıların içinden Kürşat’ı dinliyorum

KÜRŞAT BAŞAR’dan yeni kitap beklerken, bir CD ile çıktı karşıma.

Haberin Devamı

CD’nin kapağında elinde saksofonuyla Kürşat Başar.
Onun müziğe olan ilgisini, sevgisini, tutkusunu yakından bilirim.
Benim için bir yazar müzikle yakın dostluk kurmalıdır. Kulaklarına gelen sesin izdüşümüne, romanlarında mutlaka rastlanır.
Onunla dostluğumuzun tarihini bir yazıya sığdıramam.
Liseyi bitirip üniversiteye girdiğinde bizimle çalışmaya başlamıştı, ilk yazı denemelerini Hürriyet Gösteri’de yayınlamıştı, daha sonra da bağlantımız kopmadı, medya dünyasındaki yükselişini büyük bir hazla seyrettim. Dergi yöneticiliğinden televizyon programlarına meslek grafiğini izledim.
Bazı iş arkadaşlıkları bitmeyen dostluklara dönüşür, Kürşat Başar’la olduğu gibi.
“Başucumda Müzik” romanının esin kaynağı “El Ciego” adlı bir Latin Amerika şarkısıydı, bu CD’de onu da dinleyeceksiniz.
CD’nin adı: “Keşke Burada Olsaydın”.
Parçanın sözünü Kürşat Başar & Zeynep Talu yazmışlar, müzik Kürşat Başar’ın.
* * *
ÜNLÜ müzikçiler, besteciler bu CD’nin başarısı için çalışmışlar, emeklerini, zevklerini katmışlar. Müzik dünyasının, iyi bir edebiyatçıya olan bu sevgisi, desteği çok hoşuma gitti. Ayrı türlerdeki ustaların dostlukları beni duygulandırır.
Kimler var bu CD’de.
Müzisyen kadrosu, Kürşat Başar, Burçin Büke, Emin İnal, Uğur Yalçın, Levent Yüksel, Alp Türeci, Kerem Türkaydın, Cem Erman, Serdar Bişiren’den oluşuyor.
Şarkıları ve sesiyle eşlik edenler ise, Ayşen, Sezen Aksu, Yaşar, Yeşim Salkım, İlhan Şeşen, Levent Yüksel, Erol Evgin, Zeynep Talu, Berkay Özideş, Şenay Lambacıoğlu.
Listedeki adları okuduğunuzda hiç kuşkum yok dinlemek isteyeceksiniz.
Tanıdığınız, severek dinlediğiniz isimleri, bir de Kürşat Başar’ın saksofonu eşliğinde dinleyin.
Benim elbette en çok dinlediğim bölümler, onun solo saksofon parçaları.
Elinde saksofonuyla gezdiği zamanları anımsıyorum.
Bazı insanlara enstrüman yakışır, tıpkı saksofonun ona yakıştığı gibi.
CD’nin başındaki yazıdan bir bölümü okuyalım, edebiyatçı Kürşat Başar’ın müzik tutkusunun ne derece olduğunu bu yazıdan öğrenebilirsiniz:
“Yakından tanıyanlar, müziğin benim hayatımda ne kadar önemli olduğunu bilirler. Ama romanların, yazıların arasında müzik yıllar boyunca hep geride kaldı. İki yıl önce bir rastlantıyla sahneye çıkmam ve uzun zamandır bir kenarda duran saksofonumu yeniden çalmaya başlamam bu albümün başlangıcını oluşturuyor.
‘Keşke Burada Olsaydın’ bana belki de en büyük hayalimi gerçekleştirme imkânı verdi. En sevdiğim şarkıları yine en çok sevdiğim usta müzisyenlerle çalma şansını...
Bu albüm yazdığım kitaplar gibi, yaptığım bütün her şey gibi beni anlatıyor.
Yazı ya da müzik... Önemli olan benim de gerçekte ne olduğunu bilmediğim, içimdeki o duyguyu anlatmanın bir biçimini bulmak...
Ama romandan farklı olan şey, bu albümde, benim o duygumu, kimi şarkılarda çocukluğumu, kimi şarkılarda büyük aşkımı, kimi şarkılarda söylemek istediğim sözleri bu muhteşem müzisyenlerin benimle paylaşmasıydı.”
* * *
DİNLERKEN, anılar birbiriyle örtüşüyor.
Hürriyet Gösteri günlerinin çalışmalarını, Cağaloğlu’ndan Sirkeci’ye inerken, kitapçı vitrinlerine bakar, tartışır, kırtasiye vitrinlerinde kalemleri inceler, acıbadem kurabiyelerimizi aldıktan sonra gazeteye dönerdik.
CD’yi dinlerken bütün bu anılar birbiri ardınca sökün etti, belleğimi kapladı.
Anıların, mesleki ve özel yaşamımdan kesitlerin yer aldığı, nehir söyleşi kitabı “Sanki Bir Roman Kahramanı”’nı da Kürşat Başar’la beraber hazırlamıştık.
* * *
BİR edebiyatçının müzikle ilgisini, saksofon çalışını, bestesini merak etmez misiniz?
Merak etmeye değer, alın dinleyin.

Haberin Devamı

Keşke Burada Olsaydın, Kürşat Başar, Esen Entertainment.

Yazarın Tüm Yazıları