THK’dan açıklama

Fiyasko değil tam bir şenliktiTÜRK Hava Kurumu Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Yayın Müdürlüğü’nden‘Türkkuşu Fiyaskoydu’ (8.5.2012) başlıklı yazıya şu açıklama gönderildi:

Haberin Devamı

“Türkkuşu Kuruluş Yıldönümü öncesinde Genel Başkanlığımız tarafından konuyla ilgili basın bültenleri yayınlanmış, Ankara’nın çeşitli yerlerine asılan afiş ve raketler ile halkımız gökyüzü şenliğine davet edilmiştir. Yapılan duyuruların ardından 6 Mayıs Pazar günü halkımızın da katıldığı
görkemli bir törenle ‘Türkkuşumuzun 77’nci Yaşı’ kutlanmıştır.
Tören sırasında balon, paraşüt, planör, motorlu yamaçparaşütü ve model uçak gibi sportif havacılığın en güzel branşlarında gösteriler düzenlenmiş ve etkinliklere ilave olarak halk uçuşu yapılmasına yönelik önlemler alınmıştır. Sabah saat 09.00’da başlayan halk uçuşları saat 17.00’ye kadar devam etmiştir. Saat 14.00’te yapılan tören seremonisi dışında kesintisiz olarak devam eden halk uçuşu, yağmur ile oluşan olumsuz meteorolojik koşullar, halkımızın güvenliği ve THK’nın havacılık disiplini gereği saat 17.00’de sona erdirilmiştir.
‘Hiçbir zorunluluk bulunmamasına rağmen’ halk uçuşundan yararlanamayan vatandaşlarımıza yönelik olarak yeni uçuş düzenlenmesi için, sırada bekleyen vatandaşlarımızın gerekli iletişim bilgileri alınmış olup konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.
4 ayrı uçakla gün boyu yapılan 103 sorti uçuşta 623 vatandaşımızın unutulmayacak bir uçuş deneyimi yaşadığı, 2 birn 500’ün üzerinde vatandaşımızın sportif havacılığın bütün dallarında yapılan gösterileri keyifle izlediği, çeşitli yiyecek ve içeceklerin ücretsiz olarak ikram edildiği yıldönümü törenlerinden ‘fiyasko’ olarak söz eden bir vatandaşımızın sözlerinin hiçbir araştırma yapılmadan okurlarınızla paylaşılması; yapılan onca hazırlığa, verilen emeğe, kuruluş coşkumuza ve törenden mutlu olarak ayrılan halkımıza yapılmış büyük bir haksızlıktır.”

Haberin Devamı

29 yaş sorununa
çözüm bulunmalı

6111 af kanunu ve 1111 askerlik kanunu kapsamında YÖK’ün üniversitelere gönderdiği yazıda 29 yaşında olan ve askerliğini yapmayan öğrencilerin kaydının alınmayacağını öğrendik. Bu durumun bir çok öğrenciyi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Meclis’e gidip konuyu Milli Savunma Komisyonu üyeleri ile görüştük. 16 Mayıs Çarşamba (yarın) gündeme gelecek olan askerlik ile ilgili kanunun görüşülmesi sırasında bu durumunda görüşülmesini talep ettik.
Aksi takdirde bir çok öğrenci mağdur olacak. Konunun ayrıntılarına ulaşabileceğiniz bir site kurduk. www.askerlik29dan32ye.com; kısa bir zamanımız var; konunun geniş kitlelere ulaştırılması için sizin de bizlere yardım etmenizi rica ediyoruz.
Bilal DALGÜN - ODTÜ Elektrik-Elektronik Müh. 3. sınıf öğrencisi

Haberin Devamı

Trafik kazalarına karşı
sosyal kayıtsızlık var

YAPILAN araştırmalara göre, 2020 yılında trafik kazalarında ölümler Türkiye’de yüzde 83 artacak.
Trafik problemi neden çözülemiyor? Türkiye’de ‘Yol Güvenliği’ konusunda kayıtsızlık söz konusu. Bu kayıtsızlık sadece yol kullanıcı davranışlarında değil. Yönetim kademelerinde, politikacılarda, yasal ve yönetsel süreçte, medyada ve sade vatandaşta...
Kaza mağdurlarının sayısını azaltma amacı, gündelik yaşamda öncelik taşımıyor. İnsanlar karayolu kazalarını kişisel bir problem gibi görmüyor, bireysel olarak karayolu kaza sonuçlarından nadiren etkilendiklerini düşünüyor.
Ne yazık ki, Karayolu trafiğinin insanlar tarafından tehlikeli bir etkinlik olarak algılanmıyor.
Kazasız günler dileriz.
Tevfik KARATAŞ

Yazarın Tüm Yazıları