Eskişehir üç gün şiiri yaşayacak

ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi’nin Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi’nin kurumsal desteğiyle gerçekleştirdiği, 2. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, bugün başlayacak ve 13 Mayıs’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Buluşmanın genel direktörlüğünü Haydar Ergülen yapıyor.
Bugün (10 Mayıs Perşembe) saat 19.00’da Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesindeki (Kanatlı AVM) açılış töreniyle beraber El Yazısı Şiirler sergisi de açılacak.
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı ve Festival düzenleme kurulu başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir’de şiir festivali düzenlemenin önemine değiniyor açıklamasında: “Bu yıl, şiir buluşmasının ikincisini gerçekleştireceğiz. Böyle bir buluşmanın, Yunus Emre’nin şehri Eskişehir’e çok yakışacağı inancındayım. Bunu şiir severlerle paylaşmak, sevincimizi çoğaltacaktır. Sanatsever Eskişehirli hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz,” diyor.
Şiir buluşmasının bu yılki Onur Konuğu şair/yazar Enis Batur.
Buluşma kapsamında, Enis Batur Oturumu gerçekleştirilecek.
Şairin ilkokulu okuduğu, Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda 11 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da da bir Çocuk Şiirleri Oturumu gerçekleştirilecek.
Yazar Erol Büyükmeriç’in yöneteceği oturumda Enis Batur ile Betül Tarıman konuşacak, öğrenciler de şiir okuyacak.
  
* * *

Haberin Devamı

BAŞLAMA oturumu Yunus Emre adına yapılacak, şair / yazar Metin Turan konuşacak.
Enis Batur Oturumu ve Yunus Emre Oturumu dışında düzenlenecek olan diğer oturumlar da şöyle:
Şiirimizde Genç Soluklar oturumu, Çocuk Şiiri oturumu, yurtdışından ve ülkemizden şairlerin ayrı ayrı katılacağı Şiir ve Hayat konulu iki ayrı oturum ve Şiirleri Kaldı adlı geçen yıl ölen şairlerin anıldığı bir oturum ile dört ayrı şiir okumaları gerçekleştirilecek.
Yurtdışından katılan şairler şöyle:
Kristin Dimitrova (Bulgaristan), Elzbieta Zechenter (Polonya), Pedro Enriquez Jimenez (İspanya), Muhammed Bennis (Fas), Timour Muhidine (Fransa).
Ülkemizden katılan şairler ise:
Betül Tarıman, Gonca Özmen, Gültekin Emre, Pelin Özer, Azad Ziya Eren, Tuna Kiremitçi, Ercan Yılmaz, Metin Fındıkçı, Nilüfer Altunkaya, Namık Kuyumcu, Şakir Özüdoğru, Baki Ayhan T., Erdoğan Ekiner, Merih Akoğul, Muzaffer Keten, Hüseyin Atlansoy, Metin Turan, Ekrem Budak, Emel İrtem, Kadriye Cesur (çevirmen).
12 Mayıs günü de Üstü Kalsın dinletisinde Cemal Süreya’nın şiirleri seslendirilecek.
  
* * *

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR üç gün boyunca, şiirin, şairlerin kenti olacak.
Eskişehir’i ve şiirseverleri Enis Batur’un dizeleriyle selamlayalım:
ÖLÜ’M
İnatçı bir gölge gibi ardımda
iz sürdü ölüm. Gece sonu
bir pusuydu gece: Kapılar
kapalı, pervazlarda sızındı
bile esirgenmiş, sessizlik
arttıkça artıyor; bir döşek,
bir kâse çorba, bir çift
yumuşak söz için seyiriyor
içim.
(...)

Yazarın Tüm Yazıları