Alman işi

UZUN zamandır Beşiktaş’ı ilk defa iyi mücadele ederken gördüm. Bakın; mücadele diyorum, iyi futboldan bahsetmiyorum.

Haberin Devamı

İyi kademe yaptılar. Orta alanı ve arkayı iyi kapattılar. Alex’i de iyi kilitleyince Fenerbahçe, pozisyon bulmakta zorlandı.
Beşiktaş’ta bir oyuncu var adı Ernst. Bence uzun yıllardır Beşiktaş’a gelen en faydalı oyunculardan birisi. Adam tıkır tıkır işini yapıyor. Alman işi. Her takıma bir tane lazım. Quaresma’yı yine uzun zamandır ilk kez istekli gördüm. Ama fizik gücü geldiği zamanki gibi değil.
Dün gece bir şey çok dikkatimi çekti. Stat, İnönü. Yani Beşiktaş’ın evi. 90 dakika içinde çok önemli 8-9 yerde, Beşiktaşlı hücum ve defans oyuncuları kayarak yere düşüyorlar. Nasıl iş anlamadım.

Devamı gelmedi

İlk 20 dakika Fenerbahçe iyi mücadele etti. Çok yardımlaştı. Tempoyu da arttırdılar. Bu tempoda zaten devreyi çıkarsalardı, öne geçerlerdi. Ama devam edemediler. Belki de ilk yarıda tempoyu bu kadar arttırmaları, maçın son 20-25 dakikasında çok etkisiz kalmalarına neden oldu.
Fenerbahçe, kötü oynadığı çok maçı çevirdi. Ama dün gece 70 dakika kötü oynadığı maçı çeviremedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, her şeyden önce “Bu maçı kaybetmeyeyim” diye oynadı. “Fenerbahçe ile Galatasaray arasında badem olmayayım” dedi. Dediğini de yaptı.
Hakem Fırat Aydınus, bence iyi maç yönetti. Futbolcularla muhattap olmayı kesmiş. Ama hala daha oyuncularla topun arasına girerek, oyuna müdahale ediyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları