Bu sevinç dünyaya bedel

Güncelleme Tarihi:

Bu sevinç dünyaya bedel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 00:00

İzmir’de, doğuştan sağ gözü olmayan, okulda arkadaşlarının dört göz diye kızdırdığı 10 yaşında Muhammet Aykurt’un yaşamını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan değiştirdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de doğuştan sağ gözü olmayan 10 yaşında Muhammet Aykurt’un yaşamı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a yazdığı mektupla değişti. İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Aykurt, söz konusu gözünün ameliyatla alındığını, ama bir lokantada bulaşıkçılık yapan engelli babasının gücü yetmediği için protez göz takılamadığını belirtip yardım istedi.

Bu çağrıya duyarsız kalmayan

Tartan, İstanbul Cerrahi Hastanesi’yle temasa geçip, estetik cerrah Gürsel Turgut ve ekibinin küçük Muhammet’i protez de olsa gerçeğiyle hiç ayırt edilemeyen yeni bir göze kavuşturmasına aracılık etti.

Konak Belediyesi’nce Kültürpark’ta düzenlenen Çocuk Meclisi’ne katılan Muhammet Aykurt, tedavisini gerçekleştiren Başkan Hakan Tartan’ın boynuna atlayıp teşekkür etti, “Arkadaşlarım artık beni dört göz diye kızdıramayacak. Seni hiç unutmayacağım” dedi. Tartan da Muhammet’ten okuyup doktor olma sözü aldı.

Haberin Devamı

Anne Mukaddes Aykurt da oğlunun sevincine ortak oldu, “Muhammet’in bir gözü tamamen işlevini yitirdiği için 5 ay önce ameliyatla alınmıştı. Doktorlar göz nakli olamayacağını söyledi. Tek umut yapay protez gözdü. Kontrolden sonra ameliyatla olmayan gözüne implant yarleştirildi. 2.5 ay süren tedaviden sonra ameliyatla gözüne protez takıldı. Hastanede arkamı dönmemi ve gözlerimi kapatmamı istedi. ‘Ben söylemeden sakın açma’ dedi. İstediği zaman döndüğümde elinde bir kitapla bana mutluluk içinde bakıyordu. O anı hiç unutayacağım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!