Neredesiniz

TUSİAD Kurucu Genel Sekreteri Oğuz Tolga yazısına, Ahmet İncel’in (Münih) yazdığı bir yazıya atıfta bulunarak şöyle başlıyor.

Haberin Devamı

Almanya’da Ermenilere göre 42 bin, resmi rakamlara göre 30 bin Ermeni yaşıyor. Türklerin sayısı ise 2.5 milyon civarında...
Almanya Başbakanı Angela Merkel demokratik bir adım atarak halkından internet üzerinden istedikleri yasa tasarıları için öneriler yapmalarını istiyor.
15 Nisan’da verilme süresi sona eren yasa tasarısı önerilerinden “Beraberce yaşamak istiyoruz” başlığı altındaki grupta ilk dörde giren öneriler ve aldıkları oy miktarı ise şu şekilde:
-  Ermenilere ve Süryanilere soykırım yapıldığını inkâr edenler ceza getirilmesi önerisi 156 bin 870 oy aldı.
-  Esrarın serbest bırakılması önerisi 152 bin 26 oy aldı.
-  Bir Alman’ın verdiği İslam üzerine açık tartışma açılması önerisi 148 bin 29 oy aldı.
-  Ve Dr. Ali Söylemezoğlu’nun çifte vatandaşlığın yeniden serbest bırakılması önerisi sadece 121 bin 818 oy aldı.
Diğer bir olay... Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski İngiliz başbakanlarından ‘demir leydi’ Margaret Thatcher’ın dışişleri danışmanlarından olan Prof. Norman Stone, Almanya’da Ermeni soykırımı iddialarına yanıt olarak Türk tezlerini anlatan konferanslar verecekti.
Berlin ve Hamburg’daki bu konferansları vermek mümkün olamadı.
Ermeni lobisinin baskısıyla bu kentlerde bu konferanslar iptal edildi.
Münih’te ise başta Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Teşkilat Başkanı Fikret Özdemir olmak üzere bir avuç fedakâr insanın üstün çabalarıyla bu konferans bu pazar günü gerçekleşebildi.
Profesörün gerçekten de olaya çok tarafsız bir yaklaşım getirerek Türk tezlerini savunduğu ve çok sıkı güvenlik önlemleriyle yapılabilen bu konferansa katılanların sayısı ise yaklaşık 300 civarında.
Şimdi bütün gün sosyal paylaşım sitelerinde milliyetçilikte mangalda kül bırakmayan Almanya’da yaşayan ‘internet milliyetçilerine’ soruyorum...
Neredesiniz?
30 bin Ermeni’ye boyun eğiyorsunuz, ama bu sizi takımınız FB, GS veya Beşiktaş’ın aldığı yenilgi kadar üzmüyor?
Veya hâlâ farkında değilsiniz... Çok çok yazık... Lütfen artık monitörden başınızı kaldırıp, gerçek dünyanızda neler oluyor biraz ilgilenin, yoksa her şey için geç olacak!

Haberin Devamı

Balık hafızası mı?

Haberin Devamı

(21 Nisan 2004 - gazetelerden)
-  Kanada, 1915 olaylarını parlamentosunda onayladığı bir karar ile resmen “soykırım” olarak tanıdı.
-  Türkiye’nin uyarılarına rağmen, Kanada hükümetinin 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıması ve Kanada hükümet üyelerinin Ermenilerin “soykırım anma” gecesine katılması, Ankara’nın sabrını taşırdı.
Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Rafet Akgünay, acil koduyla Ankara’ya çağrıldı.
(21 Nisan 2012 - gazetelerden)
-  Sinop’ta kurulması planlanan 20 milyar dolar değerindeki nükleer enerji santralı için Kanada ile iyi niyet anlaşması imzalandı.
Bundan sonra, hiç kimsenin balıklara hafıza konusunda bir laf söylemeye hakkı yoktur...
Zeki YURTTAŞ

Haberin Devamı

Okurlarımızın yardımseverliği

-  DÜNKÜ ‘Lösemililerin ilacı kalmadı’ başlıklı Altan Ünal’ın yazısına okurlarımız büyük ilgi gösterdiler.
“Ben Erzurum’dan Dr. Engin Kurt. Ben de lösemi hastasıyım. Altan Bey’in sözünü ettiği Purinethol isimli ilacı kullanıyorum. Evet bir süreden beri bu ilaç piyasada yok. Doktor olduğumu söylemeden BİMER’e durumu anlattım. Bir süre sonra SGK Genel Müdürlüğü’nden bir eczacı aradı, ismi geçen ilacın kısa bir süre içinde Antalya’daki bir ilaç deposu tarafından getirtileceğini söyledi. İlaç deposu, ilacın bugünlerde piyasaya sürüleceğini söylediler. Yani hakkımızı doğru yollardan aradığımız takdirde sonuca varılabiliyor.”
-  İSVİÇRE’de yaşıyorum, söz konusu ilacı hemen alıp hastaya ulaştırmak istedim.
Eczaneden edindiğim bilgiye göre, fabrika bu ilacı şu anda sevk etmiyor. Burada da hiçbir eczanede yok, fiyatı da 190 TL (kutusu). Hastanelerde bulma şansımız olduğunu söylediler. Hastaneden alabilirsem
Yalova’ya ulaştıracağım.
Yıldırım TOPRAK
-  ANLADIĞIM kadarıyla bu siteden ilaç satın alınabiliyor. Umarım yardımım olur.
Canan Aktaş YAŞLI
-  AYNI hastalığı geçmişte oğlum da yaşadığı ve Tanrı’ya şükür iyileştiği için Altan Bey’in ihtiyacı olan Lanvis adlı ilaçtan şu anda elimde artmış olan 3 şişe bulunuyor. Hemen kendisine göndermek isterim.
Timuçin ÜVEZ
(Dün akşamüzeri Eczacılar Birliği’nden verilen notta, bakanlıkla oluşan bir ruhsat sorununun çözüldüğünü, ilacın artık piyasada bulunacağı söylendi.)

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

-  ÖNDER - İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin, Zeytinburnu Abdi İpekçi Arena’da bugün 14.30–18.30 arası gerçekleştireceği Kutlu Doğum etkinliğine katılacak olan Başbakan Erdoğan’a ‘Yılın Önderi’ ödülünün verileceğini...
-  KAFKASYA’da güvenlik ve istikrarın geliştirilmesi, yeni güvenlik anlayışlarının benimsenmesi ve karşılıklı sosyokültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile Kocaeli Üniversitesi, Gumilyov Avrasya Ulusal Devlet Üniversitesi (Astana/Kazakistan) ve Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) ortaklığı ile Kocaeli Üniversitesi’nde 26-27 Nisan tarihlerinde III. Uluslararası İlişkiler (Uluslararası Kafkasya) Kongresi (Başkan Prof. Dr. Hasret Çomak) düzenleneceğini...

Haberin Devamı

DÜZELTME

‘ÖMER Hoca şapka çıkarıyor’ (11.04.2012) başlıklı yazının ‘Medya Suskun’ arabaşlıklı bölümünde, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yardımcısı Haluk Dikbaş’ın ‘sehven’ kardeşi olarak belirttiğimiz Ahmet Dikbaş aslında Ahmet Tama’dır ve belediye adına Şamlar piknik alanından sorumludur.

Yazarın Tüm Yazıları