Final kuraları kafa karıştırıyor

GALATASARAY 34 maçta, 23 galibiyet, 8 beraberlik, 3 mağlubiyet almış, 69 gol atmış, 24 yemiş ve 77 puan alarak, arkasından gelen FB’yi 9, Trabzonspor’u 21, BJK’yi 22 puan geçmiş.

Haberin Devamı

Puanları 2’ye böl, Galatasaray 39, FB 34, Trabzon ve BJK 28 puan ile süper finale başlasın -ki öyle-. Düşünün Galatasaray kafadan 2 maçı aldı, FB de aldı, Trabzon ve BJK kaybetti. Artık, Trabzon ve BJK’nin süper final oynamalarının bir anlamı kalır mı? Bundan sonra, GS ve FB çekişecek demektir. Galatasaray, Fenerbahçe’yi ilk maçta yendi, aradaki fark 8’e çıktı. Bu durumda ne olur? GS şampiyonluğu alır kaçar, süper final oynansa ne yazar.
Ve, süper final şampiyonluk grubu fikstürü çekildi. Bu fikstür bana göre Galatasaray’ı bitirir veya ilk 2 maçta Galatasaray’ı şampiyon yapar. Çünkü kurgu gibi geliyor bana. Son maç nasıl olur da Kadıköy olarak belirlenir? Kuranın bu durumu kurgu senaryoları yazdırmıyor değil:
1. hafta (14-15 Nisan): Fenerbahçe–Trabzonspor, Beşiktaş–Galatasaray
2. hafta (21-22 Nisan): Galatasaray–Fenerbahçe, Trabzonspor–Beşiktaş
3. hafta (28-29 Nisan): Trabzonspor–Galatasaray, Fenerbahçe–Beşiktaş
4. hafta (2-3 Mayıs): Galatasaray–Trabzonspor, Beşiktaş–Fenerbahçe
5. hafta (5-6 Mayıs): Trabzonspor–Fenerbahçe, Galatasaray–Beşiktaş
6. hafta (12-13 Mayıs): Fenerbahçe–Galatasaray, Beşiktaş-Trabzonspor
Beyler, siz bu yıl futboldan bir tat aldınız mı? İşin endişe veren yanı, yeni TFF’nin bu tadı ulusal düzeyde bozar bir duruş sergilemesi.
Şevket ÇORBACIOĞLU

Haberin Devamı

Saran’ı kutlarız

SADETTİN Saran’ın, dünya görüşlü toplum sorumluluğu olan, Türkiye’de eğitim konusuna verdiği desteği, yaptırdığı okulları, engelli vatandaşlarımıza verdiği destekle, Türk sporunun hemen hemen her dalına verdiği destekleri bilmeyen yoktur. 7 yaşında spora başlamış özellikle yüzmede birincilik almıştır. Her gün iki saat spor yapan çalışkan, çok değerli işadamıdır. Bu zamanda, bu süreçte Türk futbolunda önemli yeri olan Fenerbahçe’ye başkan olmak istiyorum demek çok önemli sorumluluk; kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.         

Murat KOÇAK Ulusoy Dağ Tesisleri-ÇORUM

Kapadokya’nın kurtarıcısıydı

MERAL Okay’ın kaybıyla Türkiye önemli bir insanını, zor yetişen donanımlı aydınını kaybetti. Kapadokya-Ürgüp için özel bir ayrıcalığı vardır Okay’ın. Senaryosunu yazdığı Asmalı Konak dizisi sayesinde Kapadokya-Ürgüp ülkemizin gündemine oturdu.
1999 depremi olmuş, 2001 ekonomik krizi, yine aynı tarihte ABD’de ikiz kulelerin vurulması bölgemizde ekonomiyi, turizmi dibe vurdurmuştu. O süreci Asmalı Konak sayesinde Kapadokya-Ürgüp çok rahat geçirdi, belki de altın dönemini yaşadı. Sayın Doğan Hızlan bir köşe yazısında belirtmişti, hafta sonu Ürgüp’ü 600’ün üzerinde otobüs, binlerce araç ziyaret etmiş, trafik kilitlenmişti.

Haberin Devamı

Aradan 10 yıldan fazla geçmesine rağmen bölgede binlerce insanımız halen Asmalı Konak’ın ekmeğini yemektedir.
Meral Okay bir insan, bir aydın, bir kalkınmacı, bir halkçı, bir sanatçı, yolu aydınlık olsun, sevenlerinin başı sağ olsun.
Bekir ÖDEMİŞ-Ürgüp eski Belediye Başkanı

Adresler harf sırasına göredir

- 1980 darbesi hakkında konuşmak isteyenler en az 50 yaşında olmalıdır. O günleri görmeyenlerin, kendilerini yönlendirenlere göre konuşmaları boş laftır.
- Yapılan işkencelerin ve diğer suçların hesabının sorulması gerekir. Ama hukuk kuralları içinde. Kanunlar geçmişe uygulanmadan. Ceza kanunlarının sadece sanık yararına olan hükümleri geçmişe uygulanabilir.
- İşkence, ölüm gibi suçların hesabı, yapanlardan sorulmalıdır. En son, kaybolup cesedi bulunan doçent ve diğerleri gibi bugün de öldürülen ve kaybolanlar vardır. En son Kuşadası ve İzmir Gaziemir karakollarında dövülenlerin kamera kayıtlarını herkes gördü. Bunların da hesabı hükümet ve Cumhurbaşkanı’ndan soruluyor mu? Sorulacak mı? Fezlekeler Meclis’e gönderildi mi?
- İcabında çatışmada ölenler kurban gösterilmektedir. Ölen teröristler şehit sayılmakta, anıt mezarlar yaptırılmaktadır. Bunların yakınlarının da içinde bulunabileceği mahkeme önünde toplananlar toptan mağdur gösterilmektedir. Bu doğru mudur? Bugün vurun abalıya dersek, yarın da bugünün görevlilerine vur abalıya denip saldırılmaz mı? Buna dikkat etmeyenler sürü yerine konmaz mı?
Doğru olan adil davranmaktır. Yarına kötü örnek bırakmamaktır.            
Dinçer ÖNAL

Haberin Devamı

Varyag’ı unutmayalım

BAŞBAKAN Çin’i ziyaret ederken, aklımıza Çin’in verdiği sözler de geliyor.
Varyag uçak gemisi gibi...
Hani, bu geminin Boğaz’dan geçişi nedeniyle Türkiye’ye turist göndermeyi taahhüt etmişti.
Çin’in önemini anlamak başka, ülke olarak verdikleri sözleri tutmalarındaki gayriciddiliği göz önünde tutarak, nükleer santral konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Metin ATAMER

CHP Kadıköy kongresine Öztürk neden katılmadı

- CHP Kadıköy İlçe Kongresi önceki gün yapıldı; dört yargı kararından sonra.
Kongrede Ercan Karakaş, Mahmut Tanal, Kadir Ögüt, Çetin Soysal, Akif Hamzaçebi, Müslim Sarı, Mehmet Moğultay vardı. Moğultay’ın delege olması önemli.
Yeni atama yönetimle Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün arası iyi olmadığından, kongreye katılmaması dikkat çekti. Öztürk’ün kongreye neden katılmadığı konusunda bir açıklama yapması gerektiği belirtildi.
Nitekim, Öztürk’ün kardeşi Nural Evrensel iki gün önce CHP’den istifa etmişti.
Atama başkan olarak seçilen SHP kökenli Necati Ekşi “İlçe örgütünü elinde ekonomik gücü olanların değil, örgütün yöneteceğini” söyledi ve şöyle konuştu:
“Partide siyaset yapma biçimini ve kültürünü değiştirmemiz lazım.”
Yönetim kurulunda köklü partililer ile emek verenlerin ağırlıklı olduğu görüldü. Eski belediye meclis üyesi, Hüseyin Sağ da listede yer aldı.
Kadıköy derken, Ataşehir’e de kulak vermek lazım. CHP’li belediye başkan yardımcıları Zeynel Fırat ile Dr. Haluk Tamgaç’ın görevden alınması şaşırtıcı bulundu. Üç yıl önce göreve gelen genç kadronun tamamen değişeceği söyleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları