Dolandırıldım

02.04.2012 tarihinde 0532-111 .. .. numaralı telefondan Volkan Çağman adında bir şahıs tarafından arandım.

Haberin Devamı

İsmimle hitap eden bu şahıs Enerji Bakanlığı Elektrik Tasarrufu Genel Müdürlüğü’nden aradığını söyleyerek son aylarda elektirik faturalarımızın hayli yüklü geldiğini belirtti ve birkaç aylık faturamın ödeme dökümünü yaptı. Ardından da Enerji Bakanlığı öncülüğünde devlet destekli bir tasarruf projesi yürüttüklerini ifade ederek öncelikle bana bir banka indirim kodu vereceklerini ve bundan sonra 0212 543 80 90 numaralı telefonla işlemlerimin yapılacağını ve takip edileceği söyledi. Kimlik doğrulama amaçlı olduğunu söyleyerek kredi kartımın ilk dört hanesini söylemeden son 12 hanesini ve son kullanma tarihini istedi. Tereddütümü belirttiğimde de hiç endişe duymamam gerektiğini bu işlemin tamamen devlet destekli ve kartımın ilk dört hanesini söylemediğim için de güvenlik amaçlı olduğunu belirtti. Resmi bir kurumdan arandığıma inandırıldım. İlk dört rakamı, güvenlik kodunu ve şifremi vermediğim için işlem yapabileceklerini düşünmedim. Tarife değişikliği olduğunu düşündüğüm tasarruf sistemine geçişi sesli onaylamamın ardından cihaz takılacağı bilgisi ve ücret bilgisi geldi. 199 liralık ücretin takside bölüneceği 5 aylık faturaya yansıtılacağını söyledi. Bu işlem mecburi mi yapmak zorunda mıyım bir dayatmaya maruz bırakılmak istemiyorum diye sorduğumda yine ısrarla devlet destekli olduğunu ve kısa sürede herkesin bu tasarruf projesine katılacağını söyledi. Boş bulunarak onayladım.
Telefonu kapattıktan sonra internetten beni aradıkları numarayı ve Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü yazarak baktığımda kendilerine resmi kurum imajı vererek tasarruf cihazı pazarlayan dolandırıcı şebekelerden biri olduğunu ve Bilişim Tek Telekomünikasyon isimli özel bir firma olduğunu gördüm.
Hemen banka şubemi aradım ve kesinlikle hesabımdan yapılacak hiçbir işleme izin vermediğimi söyledim. Kartımı kapattırdım ancak kredi kartımdan tek çekimde 199 TL’nin alındığını öğrendim. Telefonla aradığımda iptalin mümkün olmadığını söylediler.
Bir eğitimci olarak dolandırılmaktan duyduğum üzüntüyü tarif edemem. Ülkemizde böyle asalakların elini kolunu sallayarak dolaşmaları güvenliğimiz konusunda beni umutsuzluğa sevk ediyor.
m Derya AY

Haberin Devamı

Fazıl Say hasret giderecek

Haberin Devamı

TÜRK Tabipleri Birliği’nin her yıl Sivas’ta yitirdiğimiz insanlarımız ve Sivas’ta yakılarak öldürülen şair Dr. Behçet Aysan anısına düzenlediği Behçet Aysan Şiir Ödülü Gecesi bu yıl özel bir konser ile gerçekleşecek. Yarın 19.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak etkinlikte dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, yeni projesi ‘Ses’ ile yer alacak.
Bu sene  TTB Behçet Aysan 2011 Åžiir Ödülünü Tozan Alkan’ın ‘Sana Åžehir Gelecek’ adlı kitabı aldı. Ödül Seçici Kurulu’nda DoÄŸan Hızlan, Cevat Çapan, Zeynep Oral, Ahmet Telli, Emin Özdemir, Turgay FiÅŸekçi ve Ali Cengizkan yer alıyor.Â
Ödüller, Fazıl Say’ın ‘Ses’ projesi ile daha özel ve anlamlı bir hale gelecek.
Çünkü Say, Aysan, Altınok ve Nesin’in şiirlerinden besledeiği yeni eserleriyle prömiyer yapmış olacak.
Gecede Zeynep Oral ve Emin Özdemir ise konuşmacı olarak yer alacaklar.
m fazilsay.com

Yazarın Tüm Yazıları