Arkaya bakma!

ÖNCELİKLE Beşiktaş'ta o üç maçta devam eden stres, sinirlilik hali, dün yoktu.

Belki ligin ilk devresindeki performansları da yoktu ama iyiye doğru bir gidiş olduğu kesin. Oyun disiplininden kopmadılar, yardımlaştılar. Zaman zaman iyi şeyler yaptılar. Özellikle ikinci yarının ilk 25 dakikasında futbol adına güzel şeyler gösterdiler. Siyah beyazlılar, Denizlispor defansının göbeğine çok iyi toplar atarak çabuk gol pozisyonlarına girdiler.

Pancu diriydi. Ümit bu kadar eksiğin olduğu yerde sırıtmadı. Lucescu, Sinan'dan bir türlü faydalanamıyor. Dün o dakikada oyundan alınması Sinan'ı beyin olarak da bitirir. O da zaten rahat değil. Siyah beyazlı yönetim, gene akıllı bir iş yaptı. İlhan'ı verip, İlie'yi almaları tam isabet. Nitekim İlie, dün oynadığı sürece siyah beyazlıların en iyilerinden biriydi. A.Hassan çabuk bir oyuncu. Ama onun da Lucescu ile yıldızı bir türlü barışmıyor. Afrika Kupası'nda işi biten El Saka, G.Birliği'ne geldi, top oynadı. Lucescu, A.Hassan'a ‘‘sen kal’’ diyerek bir hafta daha tatil yaptırdı. A.Hassan'ın düştüğü durumu varın siz düşünün. Ama o, hiçbir şey olmamış gibi çıktı yine futbolunu oynadı.

Beşiktaş rahat değil

Beşiktaş şunu iyi düşünmeli. Şu anda öndeler. Arkaya niye bakıyorlar anlamıyorum. Her maçı kazandıkları zaman şampiyon olacaklar. Ama, onlar daha hala rahat değiller. Nitekim, seyircinin alaksız kimselere küfür etmesi de bunu gösteriyor. Bu olaylar sahaya da sirayet ediyor.

Denizlispor, tutuktu. Rahat futbol oynayamadılar. Düşündüklerini sahaya yansıtamadılar. Beşiktaş ne istiyorsa onları yönlendirdi. Siyah beyazlılar nasıl istiyorlarsa, Denizliler öyle oynadılar. Hücumda çoğalamadılar, defansta büyük gedikler verdiler.

Hamza Mısır, iyi şeyler de yaptı, hatalı şeyler de. Yardımcılar hem felaket verdi, hem de rezalet. Bir nolu yardımcı Erhan Sönmez, defanstaki son adamla oynayacağına, hücumdaki son adamla beraber depar atıyor. A.Hassan'ın penaltı pozisyonu, penaltı olmadığı gibi sarı kartı Hamidou'nun yerine A.Hassan'ın görmesi gerekirdi.
Yazarın Tüm Yazıları