ATO’nun Türkçe duyarsızlığı

SERMAYESİ yerli olduğu halde adı yabancı olan veya olmaya çalışan işyerlerine sıklıkla rastlıyoruz. Türk Dil Kurumu ve ticaret odalarının çalışma yaptıklarını ve Türkçe işyeri adlarını teşvik ettiklerini yazılı basında okuyoruz.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın binasının bir kısmında sergi ve fuar yeri olarak kullanılması amacıyla ‘Congresium’ adında bir bölüm yer almaktadır. Ankara’da yaşayan biri olarak, Türkçe işyeri adları için öncülük etmesi gereken Ankara Ticaret Odası’nın bu konuda daha duyarlı davranmasını beklerdim.
‘Congresium’ adının seçilişinden dolayı duyduğum hayalkırıklığını kendilerine  bildirmek isterim.
m Bayındır YEŞİLMEN-İnşaat Y.Mühendisi

Bu alt geçidi niye yaptınız

AKAY Kavşağındaki yaya alt geçidindeki yürüyen merdivenlerin çalışmadığı hakkındaki şikayetim bir süre önce köşenizde yayınlanmış ve bunun üzerine
merdivenlerin çalışması sağlanmıştı.
Ancak bu durum kısa bir süre sonra tekrar eski haline dönmüş bulunuyor. Üstelik sanki insanlarla alay ediliyormuş gibi iniş merdivenleri çalışıyor, çıkış merdivenleri yine çalışmıyor. Bunları devamlı olark düzgün bir şekilde çalıştırmanın olanağı yok mu?
m Taner KOÇYILDIRIM

Haberin Devamı

ATM’lerden gece para çekmek zulüm

GECE veya sabah erken herhangi bir ATM’den para çekmeği deneyin, 10 makineden 9’u ihtiyacınızı karşılamıyor. Kartınızı alıyor, malum sorulardan sonra  beklemeye başlıyorsunuz. ‘Bıktığınızı’ anladığında çileden çıkaran soru geliyor; “devam etmek istiyor musunuz”!
Paramı alamadım ki devam edip etmediğimi soruyorsun!
Mesai saatleri dışında müşteriye kolaylık olsun diye kullanılmıyor mu bunlar? m M. A.

Yazarın Tüm Yazıları