Mahalle baskısı başladı bile

CHP İstanbul Milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes, AKP’lileri yine kızdıracak...

Haberin Devamı

Dün Meclis’te bir basın toplantısı yaparak “4+4+4 yasası daha Cumhurbaşkanı’nın onayından geçmeden mahalle baskısı başlamıştır. Türkiye tehlikeli bir sürece girmektedir” dedi.
Özkes diyor ki:
Yüce dinimiz 1400 yıldır vardır. AKP’den önce de halkımız Müslüman’dı, AKP’den sonra da kıyamete kadar Müslüman kalacaktır. 1400 yıl önce Kuran mızrak uçlarına takılarak Müslümanlar arasında nasıl fitne fesat çıkarılmışsa bugün de Kuran üzerinden ayrımcılık, yolsuzluk ve haksızlıklar yapılmaktadır. Acı olan şudur ki; Hak olan Kuran, haksızlıkların üzerini örtmek için perde olarak kullanılmaktadır.
- Elektrik, su ve doğalgaza gelen büyük zamlar altında halkımız inlerken, zamlar konuşulmuyor, 4+4+4 yasası konuşuluyor. Yolsuzlukların, haksızlıkların üstü Kuran ile örtülmeye çalışılıyor.
- Bir gazetenin dünkü sayısında fotoğrafımla birlikte ‘CHP’nin imamı Kuran’a karşı’ diye bir haber yapılarak hedef olarak gösterildim. Gazete, 4+4+4 diye bilinen kanunun 9. maddesinin oylamasına katılmadığım için beni ‘Kuran’a karşı’ olmakla suçluyor. İddialar tamamen hayaldir. 19 Mart’ta Bayındır Hastanesi’nde safra kesesesi ameliyatı oldum ve 15 gün istirahat raporluyum. 17. ve 18. maddelerle ile ilgili konuşmayı yapmak için bile Genel Kurul’a ağrı kesici ilaç alarak geldim. Bu süreçte ara sıra dinlenerek çalışmalara katıldım. Söz konusu oylamada bulunmama nedenim sadece sağlık sorunudur.

Haberin Devamı

60 AKP’li KATILMADI

- Kaldı ki oylamaya 549 milletvekilinden 391 kişi katılırken, 8 tutuklu haricinde 150 milletvekili katılmadı. Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulu’ndan bir kısmı başta olmak üzere yaklaşık 60 AKP milletvekili 9. maddenin oylamasına katılmadı. Bu anlayışa göre, oylamaya katılmayan 60 kadar AKP’li de Kuran’a karşı mıdır?
- Beni ‘Kuran’a karşı’ gösteren bu zihniyetten tiksiniyorum. Beni Müslümanlık dışına itmeye çalışan zihniyet, Obama’yı Müslümanların başına getirmeye çalışıyor. Elhamdülillah ki Amerika’ya değil Allah’a kulluk ediyorum.
- Tarihe bir not düşerek belirtmek isterim ki, asıl tehlike şudur: Bugün emekli bir müftüyü bile sırf siyasi nedenlerle ‘Kuran’a karşı’ gösteren bu zihniyet, yarın seçmeli ders olarak Kuran dışındaki dersleri seçen çocuklarımızı da ‘Kuran karşıtlığı’ ile suçlayacaklardır.
- “Meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez” sözümün arkasındayım. Çünkü Allah’ın affetmeyeceği günahlardan biri de kul hakkıdır. Ne yazık ki din ile siyaseti birbirine karıştıranlar, kul hakkını küçümser oldular.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Adaletsizliği önlemeye gücümüzün yetmediği zamanlar olabilir, ama adaletsizliğe itiraz etmekten aciz olduğumuz bir zaman asla olmamalıdır.”
(Elie Wiesel)

TÜİK’ten masallar

- FİYATLARIN uçan tekmesiyle halkı yerlerde sürünen ülke nasıl olur da Çin’den sonra en hızlı gelişen ülke olur?
Yerel seçim yaklaştı ya, benim yoksuluma gaz verilmeye başlandı.
Benim insanım bir iken kimler birleri toplayarak binleri yakalıyor? Yani kim kazanıyor ülkemde? İnsanlar aç, aç! İnsanlar; açlık sınırının altında yaşam savaşı verirken, fiyatların uçan tekmeleriyle caddelerde kıvranırken, türbanına ‘ray-ban’ gözlük takmış bayan, cip Hurricane ile caddelerde hız yapıyor...
Çok öfkeliyim!                 Ş.Ç.

Haberin Devamı

‘Anayasa annem olsun isterim’

- ÇOCUK Vakfı, Anayasa ve Çocuk Raporu’nu açıkladı: “Çocuğa saygı temelinde bir anayasa öngörülmeli” deniliyor. Biz esası bırakalım; raporda yer alan çocuk görüşlerinden örnekler sıralayalım: “Anayasa, çocukların anlayabileceği bir dille yazılsın” (Melih Ayhan 13, Antalya). “Anayasa resimlerle yazılmalı” (Alim Çetinbaş 10, Kütahya). “Anayasa annem olsun isterdim” (Sedef İlkince 8, İstanbul). “Anayasada, ‘Bu ülkede çocuk çalıştırılmaz’ diye yazılsın” (Dilay Ertürk, 10). “Aile tarafından kızların okutulması zorunlu olsun” (Bahar Kolanç 16, Cizre). “Anayasa bizi korusun” (Ali Ersin Akgül 9, Hasköy). “Herkesin dini özgürlüğünü yaşamasına izin verilmeli” (Sena Beyar 13, İstanbul). “18 yaşından küçüklerin de oy kullanmasını isterdim” (Yusuf Muhammet Yılmaz, 8 yaşında, Beyoğlu) “Çocuk hakları genişletilsin ve çocuklara daha çok saygı duyulsun” (Hakan Köybaşı 13, Atakent). “Düşüncelerimize önem verilsin” (Beyzanur Özkan, 10). “Her insanın hakkı eşit olsun” (Esmanur Kuru 13, Ümraniye). “Anayasayı anneler yapsın” (Betül Tarıman, şair). Çocuklar için umut var ve hep olacak!

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- CHP Malatya Milletvekili Adıyaman, Gaziantep, İzmir ve Erzincan’da Alevi vatandaşlara dönük duvarlara yazı yazma, işaret koyma ve mektup gönderme gibi olayların faillerinin bulunması ve suçluların cezalandırılması ve bu tarz olayların yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını önerdiğini...
- KADIKÖY’de hafta sonu yapılan Kadıköy’deki ‘Adalet için’ başlıklı Alevi mitinginde CHP’li bir grup kadının “Aleviler burada, AKP nerede?” sloganına müdahale ederek “Aleviler değil, Türk ulusu diyeceksiniz” diye tepki göstermesinin dikkat çektiğini...

Mesaj panosu

- İSTANBUL’dan özel arabamızla İzmir’e geliyoruz, Gebze Eskihisar’dan vapura binmek için yolları takip ederken, birden geri dönmüşüz, bu işlem iki defa tekrarladı. Nedeni levhalarda Eskihisar-Darıca yazısından Darıca kalkmış... Daha önce de aynı nedenden dolayı Kurtköy sapağından geri döndük. Düzeltilmesi rica edelim.
Beyser PİŞKİN
- KONAK Belediyesi’nin, alanında etkili şiir festivalleri arasında sayılan ve 5, 6, 7 Nisan’da yapılacak 7. Uluslararası İzmir Şiir Festivali’nde Kavafis, Elitis, Ritsos, Seferis gibi Yunan şairlerini, Özdemir İnce, Cevat Çapan, Ülkü Tamer, Tozan Alkan, Mehmet Çetin, Yunanlı şair konuklarla birlikte anlatacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları