Avrupalı ırkçılardan İslam karşıtı gösteri

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı ırkçılardan İslam karşıtı gösteri
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 16:38

Avrupalı aşırı sağ ve ırkçı görüşlere sahip yüzlerce kişi, bugün, Avrupa'daki Müslümanlara karşı yürüyüş yapmak için, Danimarka'nın ikinci büyük şehri Aarhus'ta bir araya geldi.

Haberin Devamı

Fransa'da radikal İslamcı Muhammed Merah'ın öldürdüğü yedi kişiyi anmak için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem, Danimarka Savunma Birliği tarafından düzenleniyor.

"Cihad-karşıtı miting" diye adlandırılan yürüyüşe, İngiliz Savunma Birliği'nin de yüksek katılım gösterdiği gelen bilgiler arasında. Eyleme, İngiltere'nin yanı sıra Almanya, Polonya ve isveç'ten de katılanlar var.

DANİMARKA POLİSİ ENDİŞELİ

Aşırı sağçı İngiliz Savunma Birliği, 2010 yılında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da benzer bir eylem düzenlemiş, ancak ünlü futbol takımı Ajax'ın ırkçılık karşıtı taraftarları bu eyleme direnmişti.

İngiliz Savunma Birliği gibi grupların, Avrupa'daki Müslümanların sayısının artmasına karşı oldukları biliniyor. Bugünkü eylemle amaçlananınsa, bu İslam karşıtı ideolojiye sahip toplulukların güç birliği yapmasını sağlamak olduğu öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Danimarka polisi gösteriden dolayı endişeli olduğunu açıklarken, ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!