Aziz Yıldırım'ın savunması yarına kaldı

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımın savunması yarına kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 09:49

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 11. duruşması sona erdi. Duruşmaya yoğun ilgi nedeniyle akreditasyon uygulaması yapıldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunması ise yarına kaldı.

Haberin Devamı

Duruşmada tutuklu sanıklar Haldun Şenman, Sami Dinç, Emra Koçak ve Hakan Karaahmet ek savunmamalarını yaparak tahliyelerini talep etti. Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in aralarında bulunduğu 12 sanık ise ek savunmalarını ve taleplerini yarın yapacak. Tututklu Sanık Sami Dinç'in ek savunmasını tamamlamasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Savunma yapmak isteyen var mı?" diye sordu.

AZİZ YILDIRIM YARIN KONUŞACAK

İlk önce salonda sessizlik hakim oldu. Bunun üzerine Mehmet Ekinci, "Savunma yapmak için sıraya giriyorsunuz. Şimdi kimse savunma yapmak istemiyor" dedi. Bunun üzerine Olgun Peker "Yarın (Cuma) savunma yapmak istiyorum" dedi. Mahkeme Başkan Ekinci ise "Yarın için kimseye söz vermedim" açıklaması yaptı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım ise "Ben bugün yapacaktım ama bana yarım saat yetmez. Ben de yarın savunma yapacağım. Ben havaya girdiğim zaman kesmeden devam etmek isterim" dedi. Bunun üzerine tutuklu sanık Hakan Karaahmet ek savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Karaahmet tahliyesini talep etti. Karaahmet Mahkeme başkanını Oda TV davasında verdiği tahliye kararlarıyla ilgili de tebrik etti. Bunun üzerine Ekinci ise "Özel yetkili mahkemelerde tutukluluklarla ilgili böyle yanlış bir kanı var. Mahkememizin tutukluluk oranı yüzde 18'dir. Bu konuyu fazla abartmayın" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmayı yarına erteledi.

Haberin Devamı

"BUNU DÜZ BİR KAĞIDA BASIN"

Öte yandan basın mensupları ve ziyaretçilerin duruşma salonuna girmeleri için her gün değişik resimlerin yer aldığı giriş kartında bugün bir futbol stadının resmedilmesi nedeniyle de Başkan Ekinci'nin görevlileri uyardığı belirtildi. Ekinci görevlilere, "Bu kartlarla kim ilgileniyor. Basına haber olmuş. Bunu düz bir kağıda basın" dediği öğrenildi

STADYUM RESİMLİ BİLET DAĞITILMIŞTI

/images/100/0x0/55eb224cf018fbb8f8ad66b5

16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Futbolda Şike" davasının bugünkü duruşmasında yine yoğun ilgi nedeniyle akreditasyon uygulaması yapıldı. Salona girecek sanık yakınları ve habercilere kimlik tespiti karşılığında numaralı biletler dağıtıldı. Ancak bu kez dağıtılan biletlerin üzerindeki resim oldukça dikkat çekiciydi. Akreditasyon uygulamasını yapanlar bu kez biletlere tıklım tıklım seyirci dolu stadyumun resmini koymayı tercih etti. Resimde fileleri takılmış kalenin tek direği ve yemyeşil sahasıyla devasa bir stadın futbol maçı öncesi görüntüsü var. Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sanıklı davaya ilginin yoğun olması nedeniyle ilk duruşmadan itibaren bir akreditasyon uygulaması yapılıyor. Her duruşma günü salon kapasitesi oranında 100 adet biletlerden basılıyor ve bunların 80'i izleyicileri dağıtılıyor. Böylece üzerinde tarih de bulunan bu biletlerle izleyicilerin zorunla aralardan sonra da duruşmayı izlemeleri sağlanıyor. Bundan önceki duruşmalarda bu akreditasyon biletlerinin üzerinde barış sembolü güverci ya da enerji sektörünün sembollerinin bulunduğu gözlenmişti.

İŞTE O BİLETİN GÖRÜNTÜLERİ - WEB TV

İŞTE O BİLETLER - FOTO GALERİ

11. DURUŞMADAN AYRINTILAR

*Tutuklu sanıklardan Hakan Karaahmet savunmasını yaptı.
* Mahkeme Başkanı; "Daha önce az süre verdiğimiz 3 sanığa daha geniş süre verdik. Kalanlar konuşma sürelerini ona göre kendileri ayarlasın" dedi.
*Tanıklardan Arif Usta söz aldı.
*Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Başka savunma verecek olan var mı?" sorusuna Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: "Ben başlarsam hızımı alamam uzun sürer" dedi ve Yıldırım'ın savunması yarına kaldı. Aziz Yıldırım yarın 6 maç hakkında barkovizyonlu savunma verecek ve bazı Trabzon maçlarını gösterecek.
*Sami Dinç'in avukatlarının savunması bitti ve duruşmaya ara verildi.
*Sami Dinç'in avukatı 1 saattir savunma yapıyor. Aziz Yıldırım'ın savunması yarına kalabilir.
* Kısa bir sürenin ardından Avukat Ali Rıza Dizdar salona geri döndü. Avukat Dizdar olayla ilgili, "Yanlış konuştuğunu düşündüğüm meslektaşıma kızıp, salonu ben terk ettim." dedi.
* Mahkeme Başkanı Sami Dinç'in avukatının konusmasında araya giren bir başka avukat Ali Rıza Dizdar'a "Salondan çıkartayım mı" dedi. Dizdar da; "Ben 5 dakika dışarı çıkayım sakinleşeyim" dedi.
* Sami Dinç'in avukatı Mahkeme Başkanı'na "Siz mahkeme başkanı olunca çok korktum, '1-0 yeniğiz' diye düşündüm" dedi....
* Sami Dinç'in avukatı; "Sizin huzurunuza gelmeden tutuklanacağımızı biliyorduk". Hakim ise; "Nasıl olur bu?" dedi. Avukat da; "Bunu savcıya sorun. Savcı Berk, ifade vermezsek tutuklanacağımızı söyledi." dedi.
* Hakim ayakta kimseyi istemediğini söyleyince salonda yer kavgası yaşandı. Mahkeme Başkanı ayaktaki izleyicilerin salondan çıkarılmasını istedi.
* Mahkeme baskanı Ekinci,  Sami Dinç'e "Hangi takımı tutuyorsunuz?" Dinç ise "Fenerbahçe" diye cevap verdi.
* Sami Dinç'in savunması sona erdi ve duruşmaya ara verildi. Ara sonrası Dinç'in avukatı söz alacak.
*Sami Dinç, savunmasına şöyle devam etti; "2004'den beri futbol dünyasındayım, konuşmalar basına sızar ve avukatlar suçlu olur hep. Nedense yöneticiler olmaz. Telekulak davasına katıldım, cep telefonundan bu nedenle hep rahatsızdım. Şekip Mosturoğlu spor dünyasında önemli bir meslektaş, görüsmemiz doğal."
* Duruşmanın ilerleyen saatlerinde İlhan Ekşioğlu da söz alıp önceki savunmasına ilavelerde bulunacak.
* Duruşmada menajerlik sınavı konusunda ve şike,teşvikle suçlanan Sami Dinç savunmasına başladı. Dinç, savunmasını slayt eşliğinde yapıyor. Dinç, "Tapelerde müvekkil dememde ne sakınca var anlamış değilim. Ki Sezer Öztürk 2009'dan beri benim müvekkilimdir tapede onunla ilgilidir" dedi.
*Duruşmanın öğleden sonraki kısmına büyük ilgi var.
*Tutuklu sanık Talat Emre Koçak da silahlı bir suç örgütüne yardımda  bulunduğunun iddia edildiğini anlatarak, “İddianamenin 120. sayfasında, Olgun  Peker'in soruları benim üzerimden almadığı başka bir şekilde kendisine ulaştığı  söyleniyor. Evrakta sahtecilik suçunu işlediğim iddia ediliyor. Bu hususta  herhangi bir delil yoktur. Ben bu diplomayı ne gördüm, ne hazırlattım” diye  konuştu
*Duruşma yeniden başladı.Talat Emre Koçak'ın avukatlarından kardeşi Ayşe Elif Koçak savunma yaptı.
*Öğle arasının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım savunma yapacak.
*Duruşmaya öğle arası verildi.
*Tutuklu sanık Talat Emre Koçak savunmasına başladı. Koçak, savunmasında; "4 suçlama ile yargılanıyorum 3 tapeyle. Başka delil yok, 3 tape ile 9 aydır tutukluyum." dedi.
*Tutuklu sanıların eksik kalan savunmalarına geçildi.
*Avukat Ali Rıza Dizdar savunmasını yaptı.
*Tutuksuz sanıkların savunmaları tamamlandı.. Şubat ayındaki duruşmadaki savunmasında zaman yetmeyen tutuklu sanıklara tekrar savunma için söz verilecek..
*Menajerlik sınav sorularını Olgun Peker'e vermekle suçlanan TFF eski görevlisi Haldun Şenman, savunmasına başladı.

BENİ BU İŞLERE OSMAN ÇIRAK SOKTU

*Olgun Peker'le bağlantısı olduğu iddia edilen Hakan Karaahmet savunmasında, "Beni bu işlere Osman Bey (Çırak) soktu."
*Gülcan Şahin sınav sorularının çalınmasıyla ilgili tanık olarak dinlendi. Şahin, Olgun Peker ile ilgili herhangi bir darp iddiası duymadığını söyledi.
* Duruşmada şu anda sınav sorularının çalınmasıyla ilgili Efe Kalaycıoğlu tanık olarak dinleniyor. Kalaycıoğlu, "Sorular değil sadece cevapların verildiğine tanık oldum ve para alışverişi olmadı" dedi.
* Fenerbahçe Kulüp Müdürü Yavuz Ağırgöl'ün savunmasına geçildi. Ağırgöl savunmasında, "Ben futbolcu kaçırırdım. Aykut'u, Rıdvan'ı, Cemil Turan'ı da ben kaçırdım  Yine isterseler yine kaçırırım" dedi ve şöyle devam etti;  "Hakan Şükür'ü de Fenerbahçe'ye getiriyordum ama otelden kaçtı".
"Hiç futbolcu kaçırdınız mı?" sorusuna ise Ağargöl, "Bütün futbolcular Fenerbahçe'ye gelmek için can atardı. İsteselerdi kaçırırdım" diye konuştu.
* Beşir Acar'ın savunmasıyla duruşma başladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

MAHKEME ÖNCESİ YILDIRIM'DAN KRİTİK MESAJLAR

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Faruk Yaşar, Serkan Acar, Mehmet Yenice, Beşir Acar, Yavuz Ağırgöl ve Ömer Ülkü'nün de aralarında bulunduğu 15 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar, kesinlikle şike yapmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Dava konusu suçlamalara ilişkin hiçbir kulüp yöneticisi ya da başkanıyla görüşmediğini belirten Acar, “Tek görüştüğüm insan Ömer Ülkü'dür. Onunla da uçakta tesadüfen tanıştık” dedi.

KİM BU SPOR DÜNYASINDAN İSİMLER ?

Futbolda şike davasının bugünkü duruşmasına Giresunspor eski başkanı Osman Çırak'ın ifadesi damgasını vurdu.

İddianamede Giresunspor ve çevresinde gelişen olaylarla ilgili olarak dönemin başkanı Osman Çırak dinlendi. Çırak, başkanlığı döneminde tehdit edildiği iddialarıyla ilgili olarak konuştu, "beni tehdit eden olmadı" dedi. Sıra avukatların sorusuna gelince, futbol dünyasının tanınmış bir çok isminin tutuklanmasıyla sonuçlanan şike soruşturmasının kendisinin gündeme getirdiği iddialar üzerine başladığı hatırlatıldı ve bu kritik görüşmenin nerede kimlerle ve ne zaman yapıldığını ayrıntılarıyla anlatması istendi. Çırak bu sorunun büyük bölümünü yanıtlamadı "hatırlamıyorum" dedi ama söz konusu toplantıyı da doğruladı.

"Bu bir sohbet toplantısıydı, sonradan polis olduğunu öğrendiğimi bir kişi, spor dünyasından isimler ve ben vardım. İstanbul'da bir kafetaryada konuştuk" diye toplatıyı anlattı. Avukatın "spor dünyasından isimleri açıklamalı suç duyurusunda bulunacağım" çıkışını yaptı ancak Çırak "hatırlamıyorum" demekle yetindi ve ifadesini tamamladı.

Haberin Devamı

BENİM İŞİM FUTBOLCU KAÇIRMAK

Tutuksuz sanık Yavuz Ağırgöl de savunmasına, “Olmayan bir örgüte üye olmamdan ve olmayan şikeden söz edilemez” diyerek başladı.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Ağırgöl, “Fenerbahçe'de 1970 yılından beri futbolcu transfer işleri yapıyorum. Bana 'Kahveci Yavuz' derler. Rıdvan Dilmen, Cemil Turan, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman bunların hepsini ben transfer etmek için getiriyordum. Otelde saklıyordum. İmza günü kulübe getiriyordum. Beşiktaş ve Galatasaray'dan saklıyordum. Hatta Hakan Şükür'ü de transfer edecektik, saklıyordum ama ben otelden ayrıldığım için otelden gitmiş. Eğer işim çıkmasaydı Hakan Şükür de Fenerbahçe de oynayacaktı. Kimseyi zorla getirmedim, hepsi isteyerek geldi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin, “Hakan Şükür Fenerbahçe'de olabilirdi yani öyle mi?” diye sorması üzerine Ağırgöl, “Ben gitmeseydim o bizdeydi” yanıtını verdi. Bunun üzerine Ekinci'nin, “Kabahatin var o zaman” demesi üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

Hakkındaki suçlamalarla ilgili “Öyle yasal olmayan şeylerle işim olmaz” diyen Ağırgöl, beraatını talep etti.

Duruşmaya, sanıkların savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

SALI GÜNÜ DUYGUSAL ANLAR YAŞANMIŞTI

Haberin Devamı

9. duruşmanın en ilginç olayı ise Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu kupasıyla Başkan Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmesiydi. Kupayı mahkeme salonuna götürmek isteyen takıma hakim izin vermedi ve sarı lacivertli voleybolcular da duruşma salonuna kupasız çıktı. Salona gelen voleybolcuları şampiyonluklarından dolayı tebrik eden Hakim Mehmet Ekinci, takım kaptanı Seda Tokatlıoğlu'nun Aziz Yıldırım'ın yanına gelmesine izin verdi. Yıldırım Tokatlıoğlu başta olmak üzere tüm oyuncuları sarılıp öperken gözyaşlarını tutamadı.

10. DURUŞMADAN NOTLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!