Sponsor arıyoruz

BİZLER Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencileriyiz. Okulumuzda yapmayı düşündüğümüz Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu ‘Her Şey Kimyadır’ konferansı için (ulaşım, konaklama vs masrafları) Ankara’da çalmadığımız kapı kalmadı, yanıt hep aynı oldu, maalesef ‘hayır’...

Haberin Devamı

Belki bu sayfaları okuyan ulaşamadığımız bir kişi bize yardım etmek ister diye düşündük.
Hayalini kurduğumuz konferans için hocamızla iletişim kurduk, kabul etti; kendi okulumuza başvurduk henüz ancak cevap alamadık.
Üniversitesinin Tandoğan Yerleşkesi’nde düzenlemeyi düşündüğümüz 200-250 kişilik bir konferans olacak.
İki kez Nobel Bilim Ödülü’ne aday gösterilen ve defalarca Nobel Akademisi’nin isteği üzerine Nobel’e adaylar gösteren bu değerli bilim insanına ulaşma heyecanımız; bizleri nerdeyse Ankara’nın tamamının kapısını çaldırdı.
Gelecek günlerin, üniversite öğrencileri olarak bizlere daha da çok bilim, bilgi ve konferanslar getirmesi dileklerimizle...
 Çağrı CANPOLAT (A.Ü. Kimya Bölümü Öğrenci Temsilcisi)
(0533-634 13 40/ e-posta:cagricanpolat@gmail.com)

Haberin Devamı

Konya Yolu’nu çözün artık

BEN, on yedi yıldır Konya Yolu (şimdiki Mevlana Bulvarı)’nu kullanıyorum. Son zamanlardaki trafik korkunç! Etlik’ten Çiğdem Mahallesi’ne 15 dakikada giderken şimdi 45 dakikada zor ulaşıyoruz. İskitler’deki Varlık Mahallesi’nden gelen taşıtlar (İtfaiyenin yanındaki sokak) ve Mevlana Bulvarı’ndaki taşıtlar her sabah büyük bir tehlike içindeler. Bazı günler polis gelmez bazen de polisler de her seferinde değiştiği için farklı uygulamalar yaparlar! Kimi yolun Varlık’tan çıkışını tek yönlü yapar ya da yolu tek taraflı durdurur, diğerini açar.
26 Mart Pazartesi sabah saatlerinde Mevlana Bulvarı’nın bir şeridini kapatıp trafik akışını düzenlemek istemişler. Tali yoldan dört şerit halinde Bulvara çıkan taşıtları da bir şeride indirmişler. İki polis trafiği izliyor taşıtlarının başında!
Sabah saatlerinde trafik polislerinin görevi vatandaşa yardım etmek mi çile çektirmek mi?
Sündüz DEMİR

Meydan mı yaya yolu mu burası

ULUS İtfaiye Meydanı EGO otobüslerinin garajı olarak kullanılıyor. Otobüs durakları, yaya yürüme yolları, otobüslerin düzensiz park etmeleri nedeniyle yayalara geçit vermez hale geldi. Meydanda bulunan Emek otoparkından Sanayi Caddesi’ne geçmek için otobüslerin arasından yürümek gerekiyor ve her an bir kaza ile karşılaşılması kaçınılmaz.
Defalarca Otobüs Hareket Şefliği’ne yapılan uyarılarımız dikkate alınmadı.
Yol mu otobüs garajı mı belli değil?
 Çetin ÖZERCİYES

Haberin Devamı

KISA... KISA...

 DİL-Ekin Söyleşileri’nde öğretmen, Milletvekili Mustafa Gazalcı’nın ‘Öğretmenin Günlüğünden’ adlı son yapıtından yola çıkarak yapacağı söyleşi bugün 18.00’de Dil Derneği’nde yapılacak. (Konur Sok. 34/4, Kızılay)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları