Halk Ekmek, ürünü ambalajlı satmalı

HALK Ekmek’in birbirinden değişik, sağlıklı koşullarda ürettiği ekmekler, küçük Halk Ekmek büfelerinde satılır.

Haberin Devamı

Geçenlerde Metro altgeçidinde Halk Ekmek ürünleriyle ilgili yapılan ankette gerçekten son derece kaliteli olan bu ürünlere ben de olumlu cevap vermiştim.
Peki bu büfelerde satılan ekmekler sağlıklı mı?
Fabrikadan çıkıştan, büfelere gelinceye kadar sağlıklı, sonra son derece sağlıksız. Neden poşet yok. Ekmek satan eline hangi poşet geçmişse o poşete koyarak ekmeği size veriyor. Geçenlerde İlker 1, 2. Durak’taki Halk Ekmek büfesinden aldığım tuzsuz ekmek deterjan kokuyordu, çünkü o poşette daha önce Kiler’den alınmış deterjan taşınmıştı. Melih Gökçek’in Halk Ekmek yöneticileri ya ekmekleri ambalajlı olarak satsınlar, ya da büfelere Halk Ekmek Amblemli poşet dağıtsınlar.
Ülkenin Başkentini diğer ülkelerin başkentleriyle mukayese ederken önce oralardaki uygulamalara, halk sağlığına verilen öneme bakmak lazım.
Nejdet GÜRBÜZ

Haberin Devamı

Ankara’nın haydutları

25 MART Pazar günü havanında güzel olmasını fırsat bilerek hayvanat bahçesini çoluk çocuk ziyaret edelim dedik. Girişin hemen karşısındaki otopark doluydu. Girmek için sıra bekleyen araçlar vardı. Bunun üzerine İstanbul yoluna doğru biraz ilerleyerek çocukların sıklıkla bowling oynadıkları Mars Bowling Salonu’na doğru aracımızı sürdük ve buraya uzanan ara yola aracımızı parkettik. Araçtan çıkar çıkmaz üzerlerinde ‘özel güvenlik’ yazan iki kişi “otopark ücreti 3 lira” diyerek önümüzü kesti. Buranin ara bir yol olduğunu söylememiz üzerine “Mars Bowling müdüründen izin aldıklarını!”  söylediler. Makbuzlarının olup olmadığını sorduğumuzda ceplerinden bir tomar para ve Mars Bowling’e ait satış fişlerini çıkararak “makbuz olarak isteyene bunları veriyoruz” dediler. Para vermeyeceğimizi ve şikayette bulunacağımızı, mevcut yerin ara bir sokak olduğunu söylediğimizde “gidin istediğiniz yere şikayet edin! Arabanızın başına her an her şey gelebilir” diye de tehdit ettiler.
Sonuçta bizim gibi itirazda bulunamayan hemen herkesten haraç toplar gibi 3’er liraları ceplerine indiriyorlardı.
O yol boyunca sadece bizim saydığımız yüze yakın araç belli bir süre sonra çıkıyor, bir başkası park ediyordu.
Ankara’nn göbeğinde böyle bir ortamı fırsata çevirip insanları dolandıranlara yazıklar olsun!
Yetkilileri göreve çağırıyorum!
Ö. C.

Haberin Devamı

‘Bilgilendirme’ var icraat yok...

ANKAYA Birlik Mahallesi 480 Sokak’ta oturuyorum. Sokak lambalarımız 17 gündür yanmıyor. Enerjisa Çağrı Merkezi’ne arıza bildirimi yaptım. ‘Başvurunuz alınmış en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır’, deniliyor. Bir haftadır hala bilgilendirme yapılmadı.
Cengiz TULUY
cengiztuluy@hotmail.com     

Yazarın Tüm Yazıları