4,5 yaşındaki çocuk, 11 aylık kardeşini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

4,5 yaşındaki çocuk, 11 aylık kardeşini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2004 01:46

Avcılar'da 4,5 yaşındaki D.K'nın çok kıskandığı 11 aylık kızkardeşi Aleyna K'yı göğsünden 3 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. Küçük D.K. ile ailesi, dün Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Adliyede sinir krizi geçiren Aleyna'nın annesi, türkücü Bahar Yaman, ‘‘Daha önce de bu tür girişimleri olmuştu. Sürekli takip ediyorduk. Keşke onu doktora götürseydik’’ dedi.

CDM Müzik'in ortağı, barlarda bağlama çalan Gökhan K. ile birlikte yaşadığı türkücü Bahar Yaman'ın geçen yıl Aleyna adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Bebeğe gösterilen ilgi, Gökhan K'ın ilk eşinden olan kızı D.K'nın ruh halini bozdu. D.K, kardeşini şiddetli biçimde kıskanmaya başladı.

BEBEK KURTARILAMADI

Bahar Yaman, Önceki gün evde temizlik yaparken, iddiaya göre, D.K, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile uyuyan 11 aylık Aleyna'nın göğsüne 3 kez sapladı. 17.30 sıralarında, derinden bebek sesini duyan Bahar Yaman, yatak odasına koşutuğunda bebeğini kanlar içinde buldu. Aleyna hemen Candan Hastanesi'ne götürüldü, ancak kurtarılamadı. Yakınları D.K'yı, salonda korkudan titrerken buldu. Geceyi Avcılar Çocuk Büro Amirliği'nde geçiren D.K. yaşı nedeniyle ifadesi alınamadı. D.K, dün çıkarıldığı savcılıkta Aleyna'yı nasıl öldürdüğünü, el kol hareketleri ile anlattı. Savcıya ifade veren anne-baba da serbest bıraklıdı.

ÖNCE DE SALDIRDI

Adliye koridorunda sinir krizi geçiren Bahar Yaman, ‘‘Kendi evladımdan ayırmadım. Çok haşarı bir çocuktu. Daha önce de Aleyna'ya saldırmıştı. Gözümüzün önünden ayırmıyorduk. Keşke bir doktora gösterseydik’’ dedi. Gökhan K. ise küçük kızını öldüren kızı D.K'ya sarılarak ağladı. Olanlara inanamadığını söyleyen Gökhan K, ‘‘Şimdi ne yapacağım? Bu da benim çocuğum. Onu eve nasıl götüreceğim?’’ dedi.

ÖZ ANNESİ TERK ETTİ, ÜVEY ANNESİ İSTEMİYOR

D.K'nın elinde büyüdüğünü söyleyen babaannesi Nuray K, şunları söyledi:

‘‘Annesi 6 aylıkken torunumu bırakıp gitti. Oğlumun şimdiki eşi de ona annelik etti. Ama D.K. aşırı saldırgan bir çocuk. Aleyna doğduktan sonra saldırganlığı iyice arttı. Aleyna'yı kıskanıyordu. Birçok kez Aleyna'ya saldırdı. Bir keresinde Aleyna'yı, annesini ve babasını bıçaklayacağını söylediğinde çok şaşırdık. Sürekli göz önünde tutuyorduk. Bir kez bıçakla başında oynarken yakaladık. Bu kadar ileri gidebileceğini tahmin etmiyorduk.’’ Savcının serbest bıraktığı D.K, babası ve üvey annesi tarafından istenmedi. Baba Gökhan Karabacak, 'Bir süre evde olmasa iyi olur, bu yüzden babamın yanına gidecek' dedi. Ailesinin teslim almadığı D.K, Antalya'ya gelen dedesi Yücel K.’ye teslim edildi.

UZMANI NE DİYOR

Katil tanımlaması yanlış

Doç. Dr. Bengi Semerci (Çocuk ve ergen psikiyatristi):


D.K.'nın yaptığı için ‘‘cinayet’’, ‘‘katil’’ tanımlamasını kullanmak doğru değil. 4.5 yaşındaki bir çocuk ölme ve öldürme kavramlarını bilmez. Sadece kendisinden ilgiyi çalan bireye (kardeşine) gösterilen bir öfke bu. Anne ve babalarının onu sevmediği ve istemediği için yeni bir çocuk aldıklarını düşünürler. Bu yüzden kıskanması çok doğal. Çocuğun çok iyi ele alınması, toplum dışına itilmemesi gerekir.

Ölümün anlamını bilmez

Duysal Aşkun (Acıbadem klinik psikoloğu):

4.5 yaşındaki çocuk temasal olarak ölümü bilse de soyut kavram olarak anlamını bilemez. ‘‘Bilerek öldürüyorum’’ şeklinde yapmamıştır. Zarar vermek, agresyonunu dışarı vurmak amacıyla yapmıştır. Kendisiyle ilgilenilmediğini zannederek yalnız hissetmiş, bunları geri almak için engeli (kardeşini) ortadan kaldırmak istemiştir. Çocuk daha önce de kardeşine zarar vermeye kalmış. Ancak iki kardeşin buna rağmen yalnız bırakılması anne- babanın çok büyük bir ihmali. Özellikle üvey kardeş, anne gibi durumlarda daha fazla dikkat gerekli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!