Bilgisayar dünyasının kralı

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar dünyasının kralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 21:54

Bilgisayar bilimine katkıda bulunan bilim adamlarına verilen, “2011 M.A Turing Ödülü”nü, yapay zeka konusundaki çalışmalarıyla California Los Angeles Üniversitesi (UCLA) profesörlerinden Judea Pearl kazandı.

Bilgisayar dünyasının en saygın ödülleri arasında gösterilen, “M.A Turing Ödülü”ne layık görülen 75 yaşındaki Pearl, aynı zamanda 250 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Pearl, bilgisayarların milyonlarca veri parçası arasında (bilginin eksik veya belirsiz olduğu durumlarda bile) bağlantılar bulmasını sağlayan matematik formülleri geliştererek yapay zeka sahasına yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldü.

İnsan zihninin karar verirken çıkarsamalar yapabilme özelliğine sahip olduğunu belirten uzmanlar, Pearl'ün çalışmalarının makinaların insana daha yakın düşünmesini sağladığı için önem taşıdığına dikkati çekiyor.

Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'in adını taşıyan ödül, “Association for Computing Machineriy. Intel Corp.” ve Google arama motorunun da sahibi olan “Google Inc.” elektronik şirketlerinin maddi katkılarıyla her yıl geleneksel olarak veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!