Panetta'yı dinlemeye gelen askerler silahlarını dışarıda bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Panettayı dinlemeye gelen askerler silahlarını dışarıda bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 17:10

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın Afganistan'daki bir üste yapacağı konuşma öncesinde, Amerikan askerlerinden silahlarını dışarıda bırakmaları istendi.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Telegraph'ın haberine göre, Afganistan'da bulunan ABD Savunma Bakanı Panetta, Helmand vilayetindeki Camp Leatherneck askeri üssünde bir konuşma yaptı. Konuşmayı dinlemeye gelen yaklaşık 200 askerin, talimat üzerine tüfeklerini ve tabancalarını konuşmanın yapılacağı çadırın dışında bıraktığı bildirildi.

Telegraph, uygulamayı, Afganistan'daki şiddet ortamının ulaştığı boyutun bir göstergesi olarak yorumladı.

Gazeteye açıklama yapan ABD'li Tümgeneral Mark Gurganus da konuşmayı dinlemek için gelen Afgan askerlerin silahsız olduğunu, tutarlı olmak için bu talimatı verdiklerini savundu.

Afganistan'da geçtiğimiz hafta sonu, bir ABD askeri görevli olduğu üsten çıkarak, bir köyü basmış ve 16 Afgan sivili öldürmüştü.

Ülkede Afgan polisi veya askerlerinin üniformasını taşıyan kişiler tarafından daha önce NATO kuvvetlerine yönelik saldırılar olmuştu. Son olarak bir polis memuru, İçişleri Bakanlığı'nda iki ABD'li üst düzey askeri danışmanı öldürmüş ve kayıplara karışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!