Apple hisseleri rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Apple hisseleri rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 17:13

Amerikalı teknoloji şirketi Apple'ın hisseleri, yeni iPad'i satışa sunmadan bir gün önce ilk kez 600 doları geçti.

Haberin Devamı

New York borsasının açıldıktan sonra Apple'ın hisseleri 600,01 dolara yükseldikten sonra ilk yarım saatte 593,34 dolardan işlem gördü. Böylece toplam piyasa değeri 555 milyar dolara yaklaştı.

İŞTE APPLE'IN YENİ iPAD'İ / FOTO ANALİZ

Dünyanın en değerli şirketi Apple'ın takipçisi Amerikalı petrol şirketi Exxon Mobil'in piyasa değeri 2007 yılında iki kez kısa süreyle 500 milyar doların üzerini görmüştü. Apple'ın rakibi yazılım şirketi Microsoft'un piyasa değeri 1999 yılının sonunda, daha sonra 2000 yılının başında kısa süreyle 500 milyar doları aşmıştı.

Microsoft'un piyasa değeri bir ara 600 milyar doların üzerine çıkmıştı.

Cisco Systems, Intel ve General Electric (GE) gibi şirketlerin piyasa değerleri de 2000 yılının başında 500 milyar doları geçmişti.

iPad yarın satışa çıkıyor

Bu arada Apple yeni iPad'ı yarın ABD ve 9 ülkede satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Yeni iPad yarın ABD'nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, İsviçre ve İngiltere'de satılacak.
Yeni iPad 23 Mart'ta da Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makau, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç'te satılmaya başlayacak.

Apple'ın yarın 1 milyon adet yeni iPad satabileceği tahmin ediliyor.

Şirket yarın için ön sipariş almayı durdurduğunu ve müşterilere iki yada üç hafta beklemeleri gerektiğini bildirdi.

Yeni iPad'in, son iPhone modellerinde de bulunan “retina display” özellikli, çok daha fazla piksel ve daha çok çözünürlüğe sahip ekranı bulunuyor. Sanal klavyesinde yeni bir “mikrofon” tuşu bulunan tablet bilgisayar, 4G hücresel telefon şebekesiyle uyumlu olacak. Yeni iPad'de ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca bir yazdırma programı da bulunuyor.

Kamerası da 5 megapiksele yükseltilerek daha iyi hale getirilen iPad3, yüksek çözünürlüklü video çekebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!