'Yılın doktoru'

Güncelleme Tarihi:

Yılın doktoru
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 10:40

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanları ile hasta ve yakınlarının yakın ilişki içinde olmasının önemine işaret ederek, “Masanın bir tarafına doktoru, öbür tarafına hastayı ya da yakınlarını koyarak bu işi olması gerektiği gibi götüremediğimiz bir gerçek” dedi.

Haberin Devamı


Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nca ATO Congresium'da düzenlenen “Yılın Sağlık Çalışanları” ödül töreninde doktor önlüğü ve steteskopla yaptığı konuşmada, büyük ilerlemelerin yaşandığı tıp alanında hasta merkezli anlayışın tartışılmaya başlandığını söyledi.

 

Bu konuda hasta, doktor ya da başka bir merkezi esas alan tanımlamaların yanlışlığına işaret eden Akdağ, “Biz burada hizmet veren doktor, hemşire ya da bakanlık görevlisi ile her ne ise adı, hastayı ve hasta yakınını aynı düzlemde, iki eşitler olarak görmeye başladığımız zaman sistemimizi, aklımızı, vicdanımızı bu düzleme getirdiğimiz zaman işimiz çok kolaylaşacak” diye konuştu.

 

Hasta ile doktor arasındaki ilişkinin DNA sarmalına benzetildiğini anlatan Akdağ, hastaların tüm problemlerinin yakından bilinmesinin önemine işaret etti.
Akdağ, şöyle konuştu:
“Birbirimize yakın durmamız gerekiyor. Masanın bir tarafına doktoru, öbür tarafına hastayı ya da yakınlarını koyarak bu işi olması gerektiği gibi götüremediğimiz bir gerçek. Kimseyi merkeze koymayalım. Herkesi olduğu yere birbirinin eşitleri olarak koyacağımız bir sistemi geliştirmeye devam edeceğiz. Dünyada da Türkiye'de de buna ihtiyacımız var.”

 

Haberin Devamı

Ülkedeki sağlık çalışanlarıyla gurur duyduğunu ifade eden Akdağ, “Bir taraftan yankıları hala devam eden başarılı nakil ameliyatları, öte yandan bu nakil ameliyatlarına aileleri, organları ya da dokuları vermeye hazırlayan arkadaşlarımızın katkıları, öbür taraftan o nakli yapan doktorlar ya da ekiple bağışçıyı bir araya getiren hava ambulans sisteminin kullanıcıları. Bu meselenin bir ekip çalışmasıyla bizi bu başarılara götürdüğü muhakkaktır” ifadesini kullandı.
Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yaşanan gelişmelere de değinen Akdağ, son 10 yılda sağlığa erişimin 2,5 kat arttığına işaret etti.

 

Anne ve bebek ölümlerinde büyük düşüşler yaşandığını, OECD ülkelerinin 10 yılda kat ettiği yolu Türkiye'nin 8 yılda katettiğini belirten Akdağ, sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 76'ya çıktığını bildirdi.

 

Haberin Devamı

"PERSONEL YETERSİZ"


Sağlık personeli sayısındaki yetersizliğe de işaret eden Akdağ, bunların sayısını artırmak için gayret gösterdiklerini söyledi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için tedbirlerini geliştireceklerini ifade eden Akdağ, “Şiddete sıfır toleras göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Van depreminde sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakarlığa da değinen Akdağ, UMKE ekiplerinin burada insanüstü gayret gösterdiğini belirtti. Akdağ, “Sağlık çalışanları bu ülkenin şerefli evlatları olduklarını Van depreminde gösterdiler” dedi.
Sağlık Bakanlığının yeni logosu ve yenilenen internet sitesinin tanıtıldığı toplantıda daha sonra ödül törenine geçildi.

Haberin Devamı

ALTIN STETESKOP MEDYA ÖDÜLÜ

 

Sağlık Bakanlığı'nca, sağlık haberlerine gösterdiği önem ve objektif haberciliğinden dolayı Anadolu Ajansı'na “Altın Steteskop Medya Ödülü” verildi.

Tıp Bayramı dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nca ATO Congresium'da düzenlenen törende, “Yılın Doktorları”, “Yılın Sağlık Çalışanları”, “Üstün Hizmet Ödülleri” ve “Altın Steteskop Medya Ödülleri” sahiplerini buldu.

Törende Anadolu Ajansı'na, sağlık haberlerine gösterdiği önem ve objektif haberciliğinden dolayı, “Altın Steteskop Medya Ödülü” verildi.

Ödülü, AA İç Haberler Müdürü Ertuğrul Cingil, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan aldı.

 

ORGAN NAKLİ EKİPLERİ YILIN SAĞLIK ÇALIŞANLARI

 

Haberin Devamı

Törende “Yılın Sağlık Çalışanları” ödüllerine organ nakli yapan ve bu nakillerin gerçekleşmesini sağlayan ekiplere layık görüldü.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptıkları karaciğer nakillerindeki başarılarından dolayı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve organ nakli ekibi, kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakillerle Türkiye'nin gündeminde olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan ile nakil ekibi, aileleri organ bağışına ikna ettikleri için Uşak Devlet Hastanesi'nden Uzm. Dr. Cenk Şahin Güler ve Dr. Zafer Aydın “Yılın Sağlık Çalışanları” ödülünü aldı.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı konuşmada, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu belirterek, bunun organ ve doku nakilleri için de geçerli olduğuna dikkati çekti.

 

Haberin Devamı

Akdağ, ödüllerle bunu Türkiye'nin görmesini istediklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Özkan da nakil yaptıkları gece yaşadıkları heyecanı dile getirerek, ödülden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Van depremi sırasında yaptıkları çalışmalarla Türkiye'nin takdirini kazanan sağlık çalışanları arasından seçilen 20 personele de “Yılın Sağlık Çalışanları” ödülü verildi.

Akdağ, bu ödülü UMKE kıyafetiyle verdi.

 

FARKLI MERKEZLERDEN CANLI BAĞLANTILAR

 

Törende Sağlık Bakanlığı personelinin görev yaptığı yurt içi ve dışındaki merkezlerden canlı bağlantılar da yapıldı.

 

Van, Antalya, Somali ve Berlin'den sağlık ekipleri canlı bağlantılarla duygularını ifade etti.

/images/100/0x0/563d87faf018fb32c8eef736
İllerde yılın doktoru seçilenlerin ödüllerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan aldığı törende, “Üstün Hizmet Ödülü”, tıp mesleğine uzun yıllar hizmet eden halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler ve genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye verildi.

 

Aynı ödülü alan ancak törene katılamayan genel cerrah Hüseyin Talha Demirağ'la bir tanıtım filmi sunuldu.

 

“Altın Steteskop Medya Ödülleri” ayrıca film dalında organ ve doku nakilleriyle ilgili doğru ve etkili mesajlarından dolayı Ömer Faruk Sorak'ın “Aşk Tesadüfleri Sever” filmine, dizi dalında “Dumansız Hava Sahası Projesi”ne katkıları için Akasya Durağı'na, sağlık programı kategorisinde, “Sağlıklı Yaşam” programının yapımcı ve sunucusu Hande Aydemir'e, Pozitif Yaşam Derneği'nin internet sitesine, Alem FM'den Mansur El Sabah programına ve Medimagazin dergisine verildi.

 

Tören, sanatçı Ferhat Göçer'in konseriyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!