Kesikköprü Barajı elden gidiyor

ANKARA’nın en önemli gezi piknik ve doğa sporları merkezi olan Bala ilçesinde Kesikikköprü barajı yalan yanlış uygulamalarla yok edilmek üzeredir.

Haberin Devamı

Özetlersek...
Bilindiği üzere tüm yurtta 15 Aralık-30 Mart tarihleri arasında dönem yasağı bulunan turna balığının amatör, sportif ve ticari avlanma yasağı 1 Nisan tarihinde bitiyor.
Bir çok amatör balıkçılık platformunda bu sene çetin geçen hava şartları sebebi ile turna balığının havyarını dökmediği ve 1 Nisanda avlanılmasının vicdanı olarak rahatsızlık vereceği yazılıyor, çiziliyor veya en nihayetinde ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı türlerdendir ve bir çok ülkede dönem yasağı yoktur, dolayısıyla avlanılmasındada sakınca yoktur deniliyor.
Bu işe gönül vermiş amatörlerin sürdürülebilir avcılık için ne yapabilirizi sesli olarak dile getirip doğru yolun bulunmasını istiyoruz.
Öğrendiğimiz bir duyumdan dilimiz tutuldu.
Evet değerli amatör balıkçı dostlar...
Ankara, Bala İlçesi, Kesikköprü Baraj Göleti’nin ne yazıkki ya ihalesi bitti yada bugün yarın bitecek ve hatta normal ağ ile değil ığrıp ile bizce tabir yerinde ise talan edilecek.
Alptekin ÖZTÜRK

Haberin Devamı

Dağıtılan hangi broşür toplanır!

SABAH saatlerinde Dışkapı’dan Opera yönüne doğru yürüyen ya da araç içinde yolculuk edenler kaldırımlarda kartvizit büyüklüğünde gelişigüzel saçılmış kağıtları görürler. Belki ilk başlarda bunların ne olduğunu anlamakta zorluk çekmişlerdir. Ama bu kağıt-kartların neredeyse bir yıldır yerlere saçıldığını ve üzerinde bayan foto ve adlarının ve telefon numaralarının olduğunu istemeden de olsa öğrenmiş ya da fark etmişlerdir. Belli ki dünyanın eski sektörü işbaşındadır. Tanıtımda sınır yok ya... Temizlik ekipleri gelir, süpürürler bu kart-kağıtları. Bir daha ki sabah yine aynı görüntüler.
Bu kaldırımlar aynı zamanda kız meslek lisesi, öğrenci yurdu, vergi dairesi, maliye, banka, otel gibi kuruluşlarla içiçedir. İnsanlığınızdan utanırsınız hele ki yürüyorsanız. Özellikle de bayanlardan...
Soruyorum şimdi; bu kaldırımlara ideolojik sloganlar içeren kağıtlar çok değil bir ya da iki gün üst üste atılsa Emniyetimiz durumdan vazife çıkarıp atanları eli ile koymuş gibi bulur mu bulmaz mı?
Eğitim için pankart açanların hapislerde gün saydığı bir ortamda aylardır yukarıda anlattığım çirkinliğe yol açanların bu cesareti nereden aldıklarını merak ediyorum.
Üstelik muhafazakar bir yönetimin belediyesi ile yürütmesi ile iktidarda olduğunu düşünürsek sorum daha da anlam kazanıyor sanırım.
İlkar TELMEN-SUBAYEVLERİ

Haberin Devamı

Denktaş sergisini gezdiniz mi?

ANKARA’da Gazeteciler Cemiyeti’nde açılan Rauf Denktaş’ın fotograf sergisini gezdiniz mi?
Geçen hafta Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin ve Serdar Denktaş tarafından açılan sergiyi Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit, Sümer Oral ve Oğuz Küleli ile birlikte çok sayıda eski diplomat da gelmiş. Serginin daha sonra İstanbul’a götürüleceği belirtiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları